Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Brazilci budou o futsalový titul bojovat se Španěly

Bangkok - Brazilci a Španělé se už potřetí v historii utkají ve finále mistrovství světa futsalistů. Jihoameričané mají tituly čtyři, Španělé zbývající dva. Brazílie v semifinále v Bangkoku porazila Kolumbii, španělští šampioni z let 2000 a 2004 v evropské bitvě vyřadili Itálii. Záznam finálového zápasu můžete sledovat v neděli od 22:15 na kanálu ČT sport i na našem webu.

Futsal
zdroj: Getty Images

Brazilci ani na sedmém světovém šampionátu nezůstanou bez medaile. Spolu se čtyřmi zlaty mají ještě stříbro a bronz. Španělé v minulém finále před čtyřmi lety podlehli Brazílii až na penalty.

Španělský tým v semifinále vyřadil Itálii, když jediný gól prvního poločasu vstřelil italský kanonýr Assis do vlastní branky. Squadra azzurra sice ve 30. minutě trefou Merlima srovnala stav, za pouhých 11 vteřin ale Alemao vrátil týmu z Pyrenejského poloostrova vedení. Lozano a Lin pak svými trefami pojistili postup Španělů do pátého finále v řadě.

"Kanárci" v jihoamerickém semifinále porazili Kolumbii. Brazilci šli po trefě Gabriela do vedení již ve 41. vteřině a měli soustavnou převahu, ale Toro dokázal v předposlední minutě první půle vyrovnat. Gabriel se však ve 28. minutě trefil znovu a postup Brazilců nechtěně pečetil Toro vlastním gólem.

Zdroj
ČTK, FIFA.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články