Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Baráž o futsalové mistrovství světa je otevřená, Češi vezou z Chorvatska remízu 2:2

Dvojutkání o postup na mistrovství světa, které bude v příštím roce hostit Litva, rozehrála v Chorvatsku futsalová reprezentace nerozhodně 2:2. V Zadaru si sice vypracovala náskok, když skórovali Radim Záruba a Lukáš Rešetár, ale soupeř dokázal vyrovnat. Kapitán Rešetár navíc po vyloučení nedohrál a přijde o úterní odvetu v Brně.

Lukáš Rešetár v zápase kvalifikace MS
zdroj: FAČR-futsal autor: FAČR-futsal

Češi postrádali tři hráče kvůli pozitivnímu testu na koronavirus a další komplikace nastala krátce před výkopem - kvůli žaludečním problémům totiž musel odstoupit brankář Vahala.

"Vzhledem k tomu, v jaké sestavě jsme vyjeli a že jsme ještě ráno přišli o Ondru Vahalu, tak výsledek samozřejmě beru. Ale kdybychom byli kompletní, mohli bychom uhrát i lepší výsledek. I když musím smeknout před Chorvaty, kteří mají jeden z nejlepších týmů v Evropě," hodnotil trenér Tomáš Neumann.

"Je to pořád 50 na 50. Pro nás teď bude důležité, abychom dali nějaké hráče dohromady. Budeme se modlit, aby v neděli bratři Drozdové a Honza Janovský prošli covid testem a měli jsme zase aspoň osm kvalitních hráčů, kteří můžou nastoupit," dodal.

Náhradní gólman Lukáš Němec při teprve čtvrtém reprezentačním startu v úvodu ukázal několik dobrých zákroků a jednou mu pomohlo břevno. Národní tým brzy vyrovnal hru a v 10. minutě otevřel skóre Záruba po rohu Vnuka, který hned za dvě minuty asistoval také u zásahu Rešetára. Těsně před koncem první půle snížil z desetimetrového kopu Novak.

Bývalý hráč pražské Sparty mohl ve 22. minutě vyrovnat, ale z pokutového kopu nepřekonal Němce a český brankář o chvíli později vytáhl další chorvatskou střelu na tyč. Ve 27. minutě však přece jen přidal druhý domácí gól Djuraš.

"Kluci mi v tom pomáhali, padali do střel. I štěstíčko bylo třeba... Rozebírali jsme Novakovy penalty den předem na videu, zkusil jsem stranu, kterou jsem tam viděl," konstatoval Němec.

Hostům nevrátil vedení Seidler, jenž neproměnil desetimetrový kop. Ve 35. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Rešetár, přesto Češi přečkali oslabení i závěrečný tlak Chorvatů a udrželi nerozhodný výsledek.

"První žlutou kartu jsem dostal neprávem, protože byla za penaltový zákrok, u kterého jsem vůbec nebyl. Druhá jde za mnou, tam jsem okomentoval faul a hned věděl, že je druhá," uvedl Rešetár, jenž přijde o odvetu v Brně. "Mě to strašně překvapuje. Tohle by měli být top rozhodčí, zvlášť ze Španělska. Udělali z toho obrovský guláš," doplnil Neumann.

Tuzemská futsalová reprezentace se na mistrovství světa představila třikrát v historii. Nejlepšího výsledku dosáhla v roce 2012 v Thajsku, kde došla do osmifinále. Na poslední šampionát před čtyřmi lety v Kolumbii se nekvalifikovala.

Chorvatsko - ČR 2:2 (1:2)

Branky: 20. Novak z pen., 27. Djuraš - 10. Záruba, 12. Rešetár. ČK: 35. Rešetár.

Sestava ČR: Němec - Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk - Baran, Vokoun, Záruba, Křivánek, Slováček, Koudelka, Homola. Trenér: Neumann.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články