Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Zvýší se počet nominovaných na Euro? Pro Koemanovu myšlenku je také FAČR

Kouč nizozemské reprezentace Ronald Koeman jako první navrhl, aby se pro mistrovství Evropy ve fotbale navýšil počet nominovaných hráčů. Aktuálně jich je pro každý reprezentační tým 23. Jeho návrh pro nadcházející turnaj v Německu vzbudil spoustu souhlasných reakcí, podporuje ho i česká reprezentace. Trenér Ivan Hašek bude u toho, když se téma bude probírat na pondělním workshopu všech účastníků Eura v Düsseldorfu.

Ronald Koeman
zdroj: Reuters autor: Clodagh Kilcoyne

Dvacet hráčů do pole a tři brankáři. Takový byl limit nominace na posledních velkých turnajích. V covidové éře ovšem stoupl o tři, tedy na 23 fotbalistů do pole a tři gólmany. Pro šampionát v Německu už zase aktuálně platí jen třiadvacetičlenný výběr. Proti tomu se právě kouč Nizozemců razantně postavil a dost možná na jeho požadavek dojde.

"Trenér Koeman přišel s požadavkem navýšení počtu nominovaných jako první a přidávají se k němu další. Na půdě UEFA jsem ohledně tématu absolvoval několik konzultací. Také my jeho myšlenku většího počtu hráčů jednoznačně podporujeme," potvrdil předseda FAČR a člen výkonného výboru UEFA Petr Fousek.

Kteří čeští brankáři by měli jet na Euro? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

"Limit pro počet nominovaných bude jedním z bodů na programu pondělního workshopu všech účastníků Eura v Düsseldorfu. Členy české delegace budou mimo jiné i trenér Ivan Hašek a technický vedoucí národního mužstva Michal Černý," dodal Fousek.

Česká reprezentace pod vedením nového realizačního týmu zvítězila koncem března 2:1 v Norsku a stejným poměrem pak doma porazila také Arménii. Do startu šampionátu odehraje už jen dvě přípravná utkání na začátku června.

"Bude to hodně těžké rozhodnutí udělat finální nominaci pro mistrovství Evropy. Je to jen 20 hráčů do pole plus tři gólmani. O to více musíme jezdit za hráči, abychom je viděli, mluvit s nimi, sledovat jejich zdravotní stav. Nominace rozhodně není hotová. Budeme se snažit vybrat hráče, kteří budou v nejlepší formě a co nejvíce připraveni," avizoval Hašek po dvou vítězných přípravných duelech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články