Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Zraněný obránce Kadlec: Na podzim si už nezahraje

Leverkusen (Německo) - Obránce fotbalové reprezentace Michal Kadlec už si na podzim nezahraje. Dnešní vyšetření ukázalo, že má natržený postranní vaz v levém kolenu a čeká ho asi šestitýdenní pauza. Kadlec si zranění přivodil ve čtvrtečním utkání Leverkusenu na hřišti Rapidu Vídeň v Evropské lize. Klíčový hráč českého národního týmu přijde také o poslední letošní duel reprezentace, kterým bude listopadová příprava se Slovenskem v Olomouci.

"Není to příjemné, ale nakonec to asi bylo štěstí v neštěstí, neboť nedošlo k žádnému dalšímu porušení vazu ani kolena, a tak není nutná operace. Podle vyhlídek by se poškozené místo mohlo i dobře léčit," uvedl fotbalista.

S kolenem má potíže poprvé v kariéře. "Je to smůla, především v Leverkusenu nás čeká ještě celá řada zápasů a do Olomouce jsem se také těšil, ale k fotbalu to patří. Musím se soustředit na léčbu, abych byl připraven na lednovou přípravu před startem jarní sezony," řekl Kadlec.

Další vrásky pro Bílka

Jeho zranění přidělá starosti reprezentačnímu trenérovi Michalu Bílkovi. Ten dlouhodobě postrádá zraněné ofenzivní hráče Tomáše Rosického a Václava Pilaře. Na marodku nyní kromě Kadlece přibyl i záložník Hamburku Petr Jiráček, který má dlouhodobé problémy s třísly a v nejbližší době půjde na operaci, po níž by měl být připravený hrát asi za tři týdny.

Kadlec, který je s osmi brankami aktuálně nejlepším střelcem národního týmu, už přemýšlí nad scénářem své rekonvalescence. "Čekají mě lymfodrenáže kvůli opadnutí otoku, pak bude následovat naprostý klid a někdy v prosinci začne rehabilitace. Možná se mezitím na nějakou chvíli podívám domů, ale většinu léčení zřejmě strávím zde, i když jsme se o tom ještě podrobně nebavili," řekl Kadlec

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články