Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Zranění v Liverpoolu pomohlo do sestavy Phillipsovi a Klopp ho chválil: Byl jako monstrum

Výborný vstup do Premier League měl Nathaniel Phillips. Třiadvacetiletého stopera Liverpoolu chválil po výhře nad West Hamem 2:1 i trenér Jürgen Klopp. Podle německého kouče Phillips ve vzduchu působil jako monstrum a při zranění opor Virgila van Dijka, Joëla Matipa i Fabinha vedle zkušeného Joea Gomeze hodně pomohl.

Nathaniel Phillips z Liverpoolu
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Darren Staples

Phillips dosud nastupoval jen za rezervu anglického šampiona a za první tým do soboty odehrál jen pohárový zápas s Evertonem v minulé sezoně.

Ale proti West Hamu s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem si počínal jako mazák a Klopp ho chválil. "Je to skvělý kluk, chytrý a inteligentní. Společně jsme se zasmáli tomu, že moje hra nebyla oku lahodící stejně jako ta jeho. Ani jeden z nás není Lionel Messi, ale koho to trápí," řekl Klopp pro BBC.

"Ve vzduchu je jako monstrum a má rád souboje. Ve svém prvním zápase v Premier League byl úžasný. Každý si dokáže představit, jaké musel mít nervy po tak dlouhém čekání," konstatoval německý trenér.

Přitom Phillips už byl před časem na odchodu z Liverpoolu. "Je to bláznivý příběh. Před třemi lety byl na cestě do Ameriky na vysokou školu. Potom přišel do našeho rezervního týmu. Objevili jsme ho, trénoval s námi a udělal na nás dojem," vzpomínal Klopp.

"V létě ho chtělo dvanáct klubů z druhé anglické ligy. Bylo jasné, že odejde a já s tím v té době neměl problém. Ale naštěstí pro nás to nevyšlo. Proti West Hamu byl přesně tam, kde měl být. Hodně nám pomohl, podal dobrý výkon," dodal třiapadesátiletý kouč Liverpoolu, jehož svěřenci po sedmi kolech vedou neúplnou tabulku prestižní soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články