Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Zraněného Krejčího v nominaci na Norsko nahradí Pudil

Praha – Národní tým hlásí první změnu, a nikterak nečekanou. Z nominace pro přípravný zápas s Norskem vypadl sparťan Ladislav Krejčí. Nahradí ho Daniel Pudil z Watfordu. "S trenérem Vrbou jsme byli v kontaktu od ledna, kdy jsme se sešli v Londýně. On nám řekl, že můžu být mezi adepty pro reprezentaci, ale klíčová je pouze moje výkonnost. Teď jsem moc rád, že jsem se v nároďáku zase objevil, byť je to na úkor zranění Ládi Krejčího, jemuž nic špatného nepřeju," uvedl Pudil pro FAČR.

Krejčí musel kvůli nataženému zadnímu stehennímu svalu odstoupit už v 19. minutě z pondělního ligového utkání s Brnem. "Protože si zranění Ládi Krejčího vyžádá delší léčbu a on nestihne ani víkendové utkání Sparty proti Bohemians 1905, nemůže být k dispozici ani reprezentaci. Takže bereme Dana Pudila," uvedl technický ředitel FAČR a manažer národního týmu Dušan Fitzel.

Pudil se v národním týmu naposledy objevil 26. května 2012 v přípravném utkání proti Izraeli. Zatím nasbíral 23 startů a vstřelil dvě branky.

"Těším se na novou výzvu. Nikdy jsem neřekl, že bych v reprezentaci měl skončit, jak se v některých médiích objevilo. Naopak jsem vděčný trenéru Vrbovi za poskytnutí další šance. Udělám všechno, abych ji využil," řekl Pudil, bývalý hráč Liberce, Slavie Praha, belgického Genku nebo italské Ceseny.

Národní tým se sejde v pondělí 3. března v Praze. Zápas s Norskem se uskuteční ve středu 5. března v pražské Synot Tip Areně od 18:30. Přímý přenos nabídne ČT sport a náš web.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články