Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zopakuje úspěch jako s Barcelonou? Enrique se chce vrátit trénovat na klubovou úroveň

Luis Enrique po konci u španělské reprezentace chce pokračovat v kariéře na klubové úrovni. Dvaapadesátiletý kouč uvedl, že je připravený na novou výzvu, pravděpodobně se ale vrátí do práce až od další sezony.

"Stále chci trénovat. Rád bych zase působil v nějakém klubu, kde bych mohl lépe a do většího detailu uplatnit své trenérské myšlenky," uvedl Enrique v rozhovoru na streamovací platformě Twitch.

Enrique působil na lavičce "la roja" od července 2018 do března 2019, kdy dočasně odstoupil kvůli úmrtí dcery. O půl roku později se k týmu vrátil a loni dovedl Španěly do semifinále Eura a finále Ligy národů. Po Euru mu svaz nabídl novou smlouvu, někdejší vynikající záložník Realu Madrid, Barcelony i národního týmu ale nechtěl s podpisem spěchat.

"Chtěl jsem počkat až po mistrovství světa. Dávalo mi to větší smysl než prodloužit smlouvu rok před dalším velkým turnajem, po kterém by se v případě neúspěchu stejně znovu diskutovala budoucnost trenérského týmu. Takhle mi po turnaji v Kataru prostě oznámili, že mi smlouvu neprodlouží, a nebylo nutné cokoliv řešit," vysvětlil Enrique.

Na probíhajícím MS jeden z favoritů stejně jako před čtyřmi roky v Rusku zklamal. V Kataru porazil pouze Kostariku a v osmifinále překvapivě vypadl po penaltovém rozstřelu s Marokem. Do nového kvalifikačního cyklu už povede španělský výběr dosavadní trenér reprezentace do 21 let Luis de la Fuente.

Enriqueho teď znovu láká práce na klubové úrovni, na níž slavil největší úspěchy s Barcelonou mezi lety 2014 až 2017. Katalánce dovedl ke dvěma ligovým titulům i triumfu v Lize mistrů. "Pravděpodobně počkám až na začátek příští sezony. Koneckonců mě teď čekají závody horských kol, jak jsem se ráno dozvěděl od bratra, který nás přihlásil," zavtipkoval Enrique.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články