Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Žolík Lafata i na Schalke potvrdil roli kanonýra. Lavička mě ale mrzela, přiznal

Gelsenkirchen (Německo) – Před zápasem se dozvěděl, že proti Schalke bude pouze mezi náhradníky, což Davida Lafatu zklamalo a vyříkal si to i s trenérem. Po závěrečném hvizdu ale sparťanský kanonýr mohl být spokojený. Jednou se prosadil a pomohl Spartě k cenné remíze 2:2. "Bod bereme, musíme respektovat, proti komu jsme hráli," prohlásil.

Sparťan David Lafata se raduje z gólu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Mrzelo mě to a trenérovi jsem to řekl. Protože člověk dělá fotbal kvůli takovým zápasům a mně už jich moc nezbývá," řekl čtyřiatřicetiletý Lafata. "Trenéři se rozhodli to postavit víc do rychlosti a já jsem to samozřejmě bral, protože se nehraje proto, aby hrál Lafata, jde o celý tým," dodal.

"Spíš mě role náhradníka motivovala, navíc když jsem viděl, že v první půli jsme měli hodně akcí po straně a centry do vápna, které by mi vyhovovaly," přidal Lafata. "Po přestávce už jich tam sice moc nebylo, ale góla jsem i tak dal," usmál se útočník, který v 63. minutě poslal Spartu do nečekaného vedení.

"Ani nevím, kdy jsem prvním dotykem s míčem dal gól... Bylo to štěstí, ale je škoda, že jsme to neudrželi," přidal Lafata. "V první půli jsme až na inkasovanou branku hráli dobře a i potom, co Schalke vyrovnalo, jsme je do šancí nepouštěli. Sice měli tlak, ale paradoxně jsme dostali gól po naší standardce a brejku," dodal.

Přestože Sparta neměla daleko k senzačnímu vítězství, s remízou byl Lafata spokojený. "Bod bereme, musíme respektovat, proti komu jsme hráli. A jakou bude mít cenu, to uvidíme na konci skupiny," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články