Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Znovuzrození Juventusu není moc rychlé, trápí Buffona

Turín - Brankáře Gianluigiho Buffona trápí to, jak se vede jeho Juventusu Turín od návratu do nejvyšší italské soutěže. Přesto třiatřicetiletý fotbalista trvá na tom, že z týmu "Staré dámy", kde působí už deset let, nechce nikam odejít. "Před pěti lety, když se změnil příběh Juventusu, jsem se připojil k projektu znovuzrození klubu. Klub šel cestou toho projektu, ale nedostavily se výsledky. Není to tak rychlé, jak jsme doufali," uvedl italský brankář.

Juventus byl v roce 2006 přeřazen do druhé ligy kvůli korupční kauze. Buffon se zařadil po bok hráčů jako Pavel Nedvěd nebo Alessandro Del Piero, kteří v týmu i v nižší soutěži zůstali a hned v první sezoně pro něj vybojovali zpět prvoligovou příslušnost.

Od té doby se ale turínskému týmu nedaří dosáhnout na nejvyšší příčky. V posledních dvou letech se na lavičce vystřídali hned čtyři trenéři. Ten současný, Antonio Conte, dovedl tým na sedmou příčku v lize, která klubu nezajistila evropské poháry.

"Nehrát v Lize mistrů je pro mě nebo Alessandra Del Piera velice frustrující. Navíc si musíme uvědomit, že od příštího roku budou hrát v Lize mistrů jen tři týmy," upozornil Buffon na to, že italská Serie A přijde v příštím ročníku o jedno místo v nejprestižnější evropské soutěži.

V posledním ročníku Ligy mistrů nebyl mezi nejlepšími čtyřmi ani jeden klub z Apeninského poloostrova. Buffon vidí problém Serie A v penězích. "Není to otázka italské ligy, ale spíš otázka místních rozpočtů. V současnosti je v italském fotbale méně peněz ve srovnání s jinými zeměmi, a proto jsou výsledky trochu slabší," míní.

I přes neuspokojivé výsledky týmu ambiciózní Buffon, který se v červnu v Praze oženil s českou modelkou Alenou Šeredovou, neplánuje změnu dresu. "V současnosti to vůbec nepřichází v úvahu. Kdyby k tomu mělo dojít, nezáleží jen na mně, ale i na klubu. A já nemám vůbec problém zůstat tu, pokud bude tým nadále stejně ambiciózní," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články