Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Znojmo v Plzni snižovalo, ale nakonec si odváží porážku 2:3

Plzeň - O pět bodů pozadu za vedoucí Spartou jsou po výhře nad Znojmem 3:2 hráči Plzně. Ty v utkání s moravským celkem poslal do vedení Daniel Kolář, po přestávce pak střídající Tomáš Wágner přidal v krátké době dvě branky a favorit vedl už 3:0. Za Znojmo ale poté čtvrt hodiny před koncem korigoval Václav Vašíček, už v nastavení pak dále snižoval Miloš Reljič. Na víc než na porážku 2:3 už to však Znojmu nestačilo. Utkání jsme sledovali v podrobném textovém on-line přenosu.

Tomáš Wágner
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Plzeňský trenér Dušan Uhrin neudělal oproti čtvrtečnímu postupovému duelu Evropské ligy na půdě Šachtaru Doněck ani jednu změnu v sestavě, přesto se Viktoria dostávala do tempa pozvolna. Znojmo ovšem územní převahu v úvodní čtvrthodině nedokázalo zhodnotit. Naopak po rohovém kopu v 19. minutě nejprve hlavičkoval kapitán hostů Hnaníček do levé tyče vlastní branky a následně se na druhý pokus z bezprostřední blízkosti trefil Kolář.

S hosty inkasovaný gól neotřásl a díky dobře pracující záložní řadě trávili dlouhé minuty na plzeňské polovině. Ve 31. minutě se na levé straně uvolnil přes Petrželu s Řezníkem odchovanec Viktorie ve službách Znojma Mudra, správně postaveného brankáře Bolka však neprostřelil. Domácí defenziva nepůsobila do konce prvního poločasu jistým dojmem, střelu Helíska z osmnácti metrů mířící k pravé tyči ale stačil Bolek vytěsnit.

Po změně stran nahradil trenér Uhrin Petrželu vysokým útočníkem Wágnerem a tento tah mu vyšel nad očekávání úspěšně. Po přímém kopu Horvátha v 52. minutě přihrál Řezník hlavou nadvakrát právě střídajícímu Wágnerovi, který ranou z první uklidil míč přesně k levé tyči. Za chvíli našel úspěšného střelce zpětným centrem z levé strany Ďuriš, tentokrát však zamířil Wágner hlavou nad. Vše si expříbramský hráč vynahradil v 56. minutě, kdy po rohovém kopu Horvátha zblízka hlavou zvýšil na 3:0.

Domácí se snažili náskok v poklidu kontrolovat, ale Znojmo využívalo každé jejich nepřesnosti k brejkům. V 74. minutě se hosté dočkali zaslouženého úspěchu, když Vašíček přetlačil v souboji Procházku a v pádu stačil přehodit vybíhajícího Bolka.

Inkasovaný gól Plzeň probudil a v posledních patnácti minutách ještě mohla své vedení navýšit. V 83. minutě ale nedovolil dokončit Wágnerovi hattrick tygřím skokem k levé tyči brankář Hrubý a naopak v závěru vystrašil Viktorii snižující trefou po technické střele Reljič. Na dovršení senzace už ale hostům nezbyl čas.

Viktoria Plzeň - 1. SC Znojmo 3:2 (1:0)

Branky: 52. a 56. Wágner, 19. Kolář - 74. Vašíček, 90. Reljič. Rozhodčí: Jílek - Hock, Pilný. ŽK: Petržela - Crnkič, Cihlář. Diváci: 10.180.

Plzeň: Bolek - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Hořava (75. Hrošovský) - Petržela (46. Wágner), Kolář, Ďuriš (89. Kovařík) - Tecl. Trenér: Uhrin.

Znojmo: Hrubý - Helísek, Odehnal, Hnaníček, Mudra - Lacko, Buchta - Crnkič, Haurdič (89. Reljič), Cihlář (71. Diarrassouba) - Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Dušan Uhrin (Plzeň): "Dneska úplně spokojený nejsem. Je hrozné, že Doněck nám dá jeden gól a Znojmo dva. Utkání se pro nás vyvíjelo dobře, ale po vedoucí brance přišlo z naší strany uspokojení. Soupeř tam měl dvě šance, pokud by je využil, tak mohl zápas pokračovat úplně jinak. Druhý poločas jsme zvládli až na ty dva inkasované góly dobře. Chtěli jsme Wágnerem posílit útok a to se povedlo. Dominovali jsme a mohli jsme vstřelit více než dvě branky. Pak ale zase přišlo uspokojení a gól Znojma. Jsme rádi, že jsme splnili cíl a vyhráli jsme. Zůstal nám odstup pěti bodů na Spartu a musíme se na ni dobře připravit. Máme široký kádr, abychom nahradili vykartovaného Petrželu."

Leoš Kalvoda (Znojmo): "Jeli jsme do Plzně s tím, že nemáme co ztratit a můžeme jenom překvapit. První poločas byl z naší strany dobrý. Měli jsme tam několik šancí, ze kterých jsme neskórovali. Tam byl vidět rozdíl mezi námi a Plzní, které stačila jedna využitá standardka k zisku vedení. Nezachytili jsme poté začátek druhé půle, kdy jsme dvakrát inkasovali ze standardních situací. Sice jsme se na ně připravovali, ale bohužel jsme tyto krizové situace nezvládli. Hezky jsme hráli v poli, dobře se na to koukalo, ale to o bodech nerozhoduje. Malou náplastí pro nás mohou být dva vstřelené góly v Plzni."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články