Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Znojmo se s Jihlavou protrápilo k bezbrankové remíze

Brno - Bez branek 0:0 zahájili jarní sezonu hráči Znojma, kteří berou bod za remízu s Jihlavou. Ta prodloužila čekání na venkovní výhru v nejvyšší soutěži už na 20 utkání. Znojmo začalo aktivně, v závěru pak iniciativu převzali hostující hráči.

Znojmo - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Znojmo si v brněnském azylu vypracovalo první velkou šanci už ve čtvrté minutě. Vašíček našel přihrávkou za obranu rozběhnutého Crnkiče, bosenský záložník ale už byl hodně blízko před Blažkem a zkušený brankář mu zmenšil střelecký úhel.

Znojmo se přes větší aktivitu a územní převahu do vyložených střeleckých pozic nedostávalo. Na konci poločasu vyzkoušel Blažkovu pozornost tvrdou ránou Srb Reljič, posléze těsně nad pálil Lacko.

Po změně stran byla mnohem nebezpečnější Jihlava. Její povedenou akci z 55. minuty zakončil Koloušek nepřesnou střelou. Záložník Vysočiny se za chvíli opět ocitl ve slibné příležitosti, ale pokusem doprostřed branky gólmana Hrubého nepřekvapil.

Domácí nakonec museli poděkovat za bod Hrubému, který v poslední minutě vyrazil Kosakovu skákavou střelu i následnou Kukolovu dorážku. Znojmo tak před pouhými osmi stovkami diváků ani napodruhé v tomto ročníku na Jihlavu nevyzrálo a po podzimním debaklu 0:4 znovu vyšlo střelecky naprázdno.

1. SC Znojmo - Vysočina Jihlava 0:0

Rozhodčí: Jech - J. Paták, Ratajová. ŽK: Lacko - Kučera. Diváci: 805.

Znojmo: Hrubý - Helísek, Odehnal, Hnaníček, Mudra - Lacko, Buchta - Reljič (63. Cihlář), Haurdič (82. Liener), Crnkič - Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Jihlava: Blažek - Mikula, Krejčí, Šourek, Vaculík - Marek, Koloušek (82. Jungr) - Masopust (71. Kosak), T. Kučera, Kukol - Harba. Trenér: Rada.

Leoš Kalvoda (Znojmo): "Bylo to typické jarní kolo, ani jeden tým nehrál v optimální pohodě a dělal mnoho chyb. V prvním poločase jsme byli opticky lepší, ale nějakou šanci jsme si nevytvořili. Ve druhé části fotbal opět pokulhával, byla tam řada nepřesností a remíza je dle mého názoru zasloužená. Zklamaný jsem z útoku, který se prakticky do ničeho nedostal. Na druhou stranu obrana působila velice jistě a neudělala žádnou výraznější chybu. Bod bereme, snažíme se bodovat v každém zápase. Jako ztrátu tento výsledek neberu."

Petr Rada (Jihlava): "Bylo to průměrné utkání, v podstatě se celý zápas nic moc nedělo. První poločas byl z naší strany špatný, v kabině jsme si k tomu také něco řekli. Chyběla tam aktivita a lepší pohyb. Druhá část už byla daleko lepší, i když zase to nebyl nějaký dobrý výkon, se kterým bych mohl být spokojen. Je pravda, že nakonec jsme se dostali v závěru do velké šance, kterou jsme bohužel nedokázali využít. Je to začátek soutěže, jsem přesvědčen, že výkon týmu půjde nahoru a celkově si kádr sedne. Bod bereme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články