Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Znojmo nezvládlo duel s Pardubicemi a druhý Hradec stáhl jeho náskok

Praha – Už jen dva body dělí v tabulce druhé ligy první Znojmo a druhý Hradec Králové. Vedoucí Jihomoravané prohráli domácí utkání s Pardubicemi 0:1 a připsali si první porážku před vlastními fanoušky v sezoně. Jejich zaváhání využili právě Votroci, kteří si přivezli tři body z Českých Budějovic za výhru 3:0.

Znojmo před zápasem mělo doma bilanci devíti výher a jedné remízy, proti Pardubicím se však trápilo a nedokázalo se prosadit. Hostům obstaral vítězství v 82. minutě Pospíšil a zajistil Středočechům teprve druhou výhru ze soupeřova hřiště v ročníku.

Hradec o vítězství rozhodl v prvním poločase, kdy se v 15. a ve 22. minutě z penalty prosadil Schwarz a třetí gól přidal těsně před přestávkou Pázler. Budějovičtí mohli zápas po hodině hry zdramatizovat, když byl vyloučen hostující gólman Ottmar. Kalod však nařízenou penaltu neproměnil a ani ve zbytku zápasu Jihočeši přesilovku nevyužili.

Fotbalisté Vyšehradu zvládli důležitý záchranářský souboj s Olomoucí B a po výhře 2:0 se posunuli na předposlední 14. příčku. Na poslední místo, které jako jediné znamená sestup, poslali svého dnešního soupeře a mají před ním dvoubodový náskok.

O branky Vyšehradu se postarali ve 20. minutě z penalty Strnad a osm minut před koncem Kučera. Domácí se tak dočkali první výhry po sedmi kolech a od začátku listopadu. Sigma naopak prohrála potřetí za sebou a sérii bez vítězství natáhla na deset zápasů.

23. kolo druhé fotbalové ligy:

Znojmo - Pardubice 0:1 (0:0)

Branka: 82. Pospíšil. Rozhodčí: Lerch - Vitner, Fišer. ŽK: Pokorný - Petráň. Diváci: 1375.

České Budějovice - Hradec Králové 0:3 (0:3)

Branky: 15. a 22. z pen. Schwarz, 45. Pázler. Rozhodčí: Adámková - Antoníček, Kotalík. ŽK: Klesa, Pešek, Vaněk - Nosek. ČK: 59. Ottmar (Hradec). Diváci: 1315.

Třinec - Ústí nad Labem 2:0 (0:0)

Branky: 49. Janošík, 82. Ceplák. Rozhodčí: Marek - Arnošt, Pilný. ŽK: Joukl, Motyčka - Vaněk, Výborný, Leibl. Diváci: 503. 

Vyšehrad - Olomouc B 2:0 (1:0)

Branky: 20. Strand z pen., 75. Kučera. Rozhodčí: Kocourek - Kožár, Mokrusch. ŽK: Mareš, Soldát, Kučera - Habusta. Diváci: 488.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články