Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Znojmo i Dukla přesvědčivě vstoupily do Poháru České pošty

Praha - Bezproblémový vstup do Poháru České pošty prožili fotbalisté dvou prvoligových mužstev, Znojma a Dukly. Svým shodně třetiligovým soupeřům totiž ve 2. kole poháru nedali šanci - ligový nováček ze Znojma zvítězil na půdě Třebíče 5:0, Dukla si poradila ve Štěchovicích v poměru 4:1. Ve středu se v akci představí i další prvoligová mužstva - Olomouc, Jihlava, Brno a Ostrava.

Znojmo v Třebíči neponechalo nic náhodě a oplatilo soupeři loňské nečekané vyřazení z pohárové soutěže. Jihomoravané nastříleli pět branek stejně jako v sobotu, kdy uhráli divokou remízu 5:5 v ligové bitvě v Jablonci. Kouč Leoš Kalvoda dal šanci v brance náhradníkovi Petrovi Drobiszovi, který si už odpykal trest za údajnou korupci.

Znojemskému týmu pomohli v prvním poločase góly obou útočníků Heinze a Reljiče, po změně stran se dvěma trefami blýskl Okleštěk. Drobisz v závěru předvedl úspěšný zákrok proti penaltě Zifčáka.

Dukla měla ve Štěchovicích o poznání více starostí. Domácí ještě v poločase drželi překvapivou remízu 1:1, čtyři minuty po přestávce však druhý gól v zápase z penalty přidal záložník Malý a nasměroval tým z Julisky k výhře. Tu ještě v závěru pojistili Štetina s Pázlerem.

Středeční program Poháru České pošty:

17:00 Mikulovice - Sigma Olomouc, Chrudim - Kolín, Rosice - Jihlava, Bystrc - 1. HFK Olomouc, Uničov - Zbrojovka Brno, Dvůr Králové - FC Hradec Králové, Hořovicko - Ústí nad Labem, Kroměříž - Baník Ostrava, Hlučín - Opava, Jablonec nad Jizerou - Pardubice, Frýdek-Místek - Třinec, Písek - Dynamo České Budějovice, Svitavy - Převýšov, 17:30 Vyšehrad - Viktoria Žižkov (hřiště Kostelec u Křížku).

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články