Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Znojmo a teď Olomouc. Kalvoda slaví po dvou letech další postup

Pardubice - Leoš Kalvoda měl po loňském pádu se Znojmem do druhé ligy nabídku z prvoligových Bohemians 1905, ale nakonec se rozhodl před touto sezonou převzít olomoucké fotbalisty, kteří rovněž sestoupili z nejvyšší soutěže. Odměnou mu je návrat mezi elitu, kam Sigmu nasměrovala výhra 2:1 v Pardubicích. Kalvoda věří, že Hanáci budou v lize hrát důstojnou roli.

Leoš Kalvoda
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

"Vracel jsem se ze Znojma, měl jsem nabídku i z Bohemky, ale dal jsem přednost Olomouci a rozhodně nelituji. Přece jen od roku 1982 tam žiju, prožil jsem tam hodně věcí. Ať už s Karlem Brücknerem, či Petrem Uličným. Ten klub si ligu zaslouží," řekl Kalvoda, který před dvěma lety dovedl do ligy Znojmo.

"Teď je to trošku jiné, že to od nás tady každý čekal, ve Znojmě nikdo. Nikdo nás nebral v potaz, že bychom mohli postoupit. Beru ty úspěchy nastejno, ať už v Žilině, HFK Olomouc, či jinde. Všechno na stejnou míru," podotkl Kalvoda.

Sigma splnila roli favorita

Sigma s výjimkou úvodních pěti kol zvládla druhou ligu s přehledem a splnila roli favorita na postup. "Ten začátek si vysvětluji tím, že hráči nebyli zvyklí na tu soutěž. Tam se 32 let hrála první liga a oni vůbec neznali poměry v druhé lize. Já jsem to zažil se Znojmem, v Karviné, na Slovácku jsem ještě byl v druhé lize. Věděl jsem, o co jde, že to bude velice těžké. Lehčí je se udržet než postoupit," mínil Kalvoda.

Leoš Kalvoda:

"Naším cílem je v první lize zůstat. Nechci si dávat nízké cíle. Sigma patřila do kategorie lepších mužstev, tam bychom se chtěli pohybovat."

Oslavy neplánuje veliké, protože sezona ještě nekončí. "Ne, ne, my hrajeme doma s Karvinou. Ale zabraňte jim (hráčům), aby dneska někam šli. To bych je musel v Olomouci hlídat, já nevím kde," smál se. "Hrajeme ještě s Karvinou a chceme sezonu důstojně dohrát. A taky chceme postoupit z prvního místa," doplnil.

Posily jsou nutné

Mužstvo podle něj potřebuje posílit. "Všude, na všech postech. Samozřejmě jména v hlavě jsou, odvíjí se to vše od ekonomiky klubu," poznamenal. Smlouva po sezoně končí například zkušenému Janu Rajnochovi, klub ale na něj může uplatnit opci. "Hráčské změny jsou otázkou jednání, někteří hráči mají zájem třeba o zahraničí," řekl Kalvoda.

V posledních zápasech Olomouci pomohl i David Bystroň. Po disciplinárním trestu a zranění se do nejvyšší soutěže vrací po čtyřech letech. "Je mi dvaatřicet let, to není zas tak strašný věk. Jágr hraje do čtyřiceti a já tři roky nehrál. Měl jsem jen zranění kolena a uvidíme, jestli to nebude problém," těší se na první ligu obránce Sigmy.

Je nám líto, video expirovalo.
Znovu prvoligová Olomouc: Chceme obměnit kádr, ale zatím budeme slavit
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články