Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zmrhal: V Brescii neexistuje post, na kterém jsem hrával ve Slavii. Není to tady nic lehkého

Jaromír Zmrhal přestoupil na startu nové sezony ze Slavie do italské Brescie a dlouho měl potíže prosadit se do základní sestavy svého nového celku. I proto toho v reprezentačním dresu v kvalifikaci na EURO příliš neodehrál, konkrétně se dostal na hřiště jen na jednu jedinou minutu.

Zmrhal sice na hřišti v kvalifikaci moc času nestrávil, ale i tak mohl slavit velmi cennou výhru. Nastoupil totiž v nastavení vítězného zápasu s Anglií. "Byl jsem rád, že jsem mohl nastoupit a užít si tu atmosféru, která byla v Edenu. A hlavně proti takovému soupeři," svěřuje se bývalý slávista.

Za éry předchozího kouče národního týmu Karla Jaromíra dostával v reprezentaci poměrně pravidelnou minutáž, pod koučem Jaroslavem Šilhavým už mu pšenka ale zdaleka tolik nekvetla. Důvod je však nasnadě – po odchodu ze Slavie ve svém novém působišti v italské Brescii většinou jen seděl na lavičce náhradníků.

To už ale neplatí. V posledních zápasech se Zmrhal už prosadil do základní sestavy, a tak rostou jeho naděje, že by mohl do budoucna dostat větší důvěru i od reprezentačního trenéra. "Samozřejmě v to budu doufat. Ale to nezáleží na mně, jestli přijde pozvánka, nebo ne. Samozřejmě musím dál ukazovat svými výkony, že se tam chci dostat. A hlavně musím hrát tady v Brescii," je si vědom Zmrhal.

Je nám líto, video expirovalo.
Na EURO s Jaromírem Zmrhalem

Ten ze šlapajícího týmu Slavie přestoupil loni v březnu do jednoho z nejhorších celků italské ligy. Jeho Brescia je momentálně v tabulce Serie A poslední. "Chtěl jsem přestoupit, takže se mi to splnilo. Chtěl jsem zkusit zahraniční angažmá. A teď můžu říct, že to je vážně těžké, není to nic lehkého tady," svěřuje se Zmrhal.

"Byl jsem zvyklý hrát hlavně na kraji a tady ten post v Brescii vyloženě není. Hraje se tady na čtyři obránce, pak jsou tu tři střední záložníci, vyloženě střední. Jedna šestka a dvě takové osmičky, které se podle situace posouvají do kraje. Jedna desítka a dva útočníci. Takže ten vyloženě kraj tady jakoby není," stěžuje český hráč.

"Takže jsem si musel zvykat na novou taktiku a přizpůsobovat se i jinému postu. To pro mě bylo hodně náročné a uvidíme teď, jak to bude pokračovat. Teď už nějaké zápasy mám. Přišel nový trenér, trošičku tu taktiku změnil, takže uvidíme, jak to půjde dál," doufá v lepší časy Zmrhal.

Ty ale nepřijdou samy od sebe. Aby Zmrhal pravidelně hrál, musí na sobě tvrdě pracovat. "Když jsem sem přišel, tak oni se mnou počítali na pozici toho středního záložníka nad tou šestkou, který se při bránění posouvá do kraje. Podle toho, na které straně je míč. Ale poslední dobou hraju jakoby desítku, podhrota," vysvětluje.

Je ale otázka, zda se od nové sezony nebude Zmrhal přeškolovat znovu. Brescia míří za sestupem a těžko říci, jestli by bývalý slávista zůstal, i kdyby Brescia hrála druhou nejvyšší soutěž.

"To vůbec nedokážu říct. Já se chci soustředit teď na zápasy, abych měl něco odehráno a abych hrál dál, abych získal herní vytíženost. Není to úplně na mně, jestli bych chtěl odejít, nebo nechtěl odejít. Nemůžu říct, jestli přijde nějaká nabídka, jestli s ní Brescia bude souhlasit… Nevím teď vůbec tu situaci."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články