Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Změny v Plzni, majitelem klubu se stal dosavadní generální ředitel Šádek

Novým majitelem fotbalové Viktorie Plzeň se stal Adolf Šádek. Dosavadní generální ředitel převzal klub po Tomáši Paclíkovi, který po téměř jedenácti letech v pozici vlastníka končí ze zdravotních a osobních důvodů. 

Šestačtyřicetiletý Šádek se stal jediným akcionářem společnosti Viktoria Plzeň 1911, a. s., která západočeský klub vlastní. "Klub je pro mě naprostou prioritou, mám k němu srdečný vztah a jeho budoucnost mi není lhostejná. Po zralé úvaze jsem se tedy rozhodl jej převzít," uvedl Šádek. "Primárním cílem zůstává, aby klub fungoval co nejlépe i v době, která je kvůli covidu nejen pro oblast sportu velmi složitá," doplnil funkcionář.

Partnery i fanoušky Viktorie ubezpečil, že k žádné zásadní změně nedochází. "Na jejich podporu jsem se vždy spoléhal z pozice statutárního ředitele a věřím, že se na ni budu moci spolehnout i v nové roli. Panu Tomáši Paclíkovi bych chtěl za celý klub poděkovat, v Doosan Areně bude i nadále čestným a vítaným hostem," prohlásil Šádek.

Olomoucký podnikatel Paclík byl majitelem plzeňského klubu od srpna 2010. Nyní oznámil, že ze zdravotních a osobních důvodů se rozhodl výrazně omezit podnikatelské aktivity. "Z nich tou nejviditelnější byl samozřejmě fotbal a vlastnictví Viktorie Plzeň. Jedenáct let jsme klub společně s Adolfem Šádkem budovali a byli jsme po celou dobu jeho řízení partnery," řekl Paclík. "Při rozhodování o budoucnosti klubu byl tedy právě on pro mě jedinou variantou, která zaručuje kontinuitu," přidal.

Viktoria s Paclíkem v čele pětkrát vyhrála českou nejvyšší soutěž a třikrát si zahrála ve skupině Ligy mistrů. "Při mém příchodu do Plzně jsem si nedovedl představit, jak významných úspěchů se nám společně podaří dosáhnout. Na klub, město i všechny partnery či fanoušky budu vždy vzpomínat v tom nejlepším. V tuto chvíli jsem se rozhodl učinit tento krok, jenž je dle mého názoru nejlepším možným řešením," konstatoval Paclík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články