Změny v nominaci fotbalové reprezentace: Kadeřábka nahradí Hloušek s Hořavou

Praha – Před přípravným utkáním s Litvou a kvalifikačním duelem na půdě San Marina musel trenér národního týmu Karel Jarolím sáhnout do nominace. Místo zraněného obránce Pavla Kadeřábka z německého Hoffenheimu povolal plzeňského záložníka Tomáše Hořavu a také Adama Hlouška. Levý bek hájící barvy Legie Varšava oblékne reprezentační dres po dvou letech. FAČR o tom informovala v tiskové zprávě.

Kadeřábek už kvůli poraněnému lýtku nehrál poslední tři bundesligová kola. Jarolím na úterní tiskové konferenci věřil, že by se mohl dát dohromady, ale jelikož stále nemůže hrát, nechá mu prostor na doléčení. Pravděpodobně tak donominuje dalšího pravého beka. Největší šanci má Michal Frydrych ze Slavie či Radim Řezník z Plzně.

Reprezentační kouč má aktuálně na soupisce ještě dvě volná místa. Zatím povolal jen Hořavu s Hlouškem.

Osmadvacetiletý Hloušek nastoupil naposledy téměř přesně před dvěma lety v přípravě proti Slovensku. Hráč se zkušenostmi z Německa patří v této sezoně k důležitým postavám Legie Varšava, s níž si zahrál i Ligu mistrů. Hořava naopak figuroval v nominaci trenéra Jarolíma už během podzimu a naskočil do kvalifikačních zápasů proti Německu a Norsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Dočkal se před srazem reprezentace připravuje v Praze
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články