Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Změní se celá fotbalová ekonomika. Od televizních práv až po vstupné, očekává Ancelotti

Nejen fotbal, ale i sport obecně čekají podle trenéra Carla Ancelottiho úspornější časy. Velezkušený kouč Evertonu je přesvědčen, že pandemie koronaviru svět zásadně změní. Hráči se dle jeho názoru musí mimo jiné připravit na nižší platy, protože ve sportu bude v blízké budoucnosti méně peněz.

Carlo Ancelotti
zdroj: Reuters autor: Ciro De Luca

"Všichni teď prožíváme život, na který nejsme zvyklí, a to nás zásadně změní. Čekají nás omezení, fotbalem počínaje," řekl Ancelotti, jenž se Evertonu ujal v prosinci. "Dnes je prioritou zdraví a omezení nákazy," dodal s tím, že termín pro případné dohrání ročníku ho momentálně vůbec nezajímá.

Současné úvahy o snižování platů a odměn, jež někteří lidé označují za předčasné, se podle něj brzy stanou realitou. "Změní se celá ekonomika, a to na všech úrovních. Televizní práva budou nižší, hráči a trenéři budou vydělávat méně. I vstupenky budou levnější, protože lidé budou mít méně peněz," předpověděl.

Pokud bude možné sezonu dohrát, italský stratég bude dle svých slov připraven. Vysmál se úvahám, že týmy budou potřebovat po pauze minimálně tři týdny na přípravu. "To je falešný mýtus," prohlásil a připomněl sezonu 2006/07, v níž se musel s Milánem po trestech v korupčním skandálu Calciopoli probojovat na poslední chvíli do Ligy mistrů z předkola.

"Musel jsem svolat hráče, kteří ještě byli na dovolené, protože za čtyři dny jsme měli nastoupit proti Crvené zvezdě. Cafú přiletěl 24 hodin před zápasem a následně odehrál 90 minut," uvedl. "A vzpomeňte si, jak to pak dopadlo v květnu," dodal s připomínkou finálového triumfu Milána.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články