Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Zmatek ve slovenském fotbale pokračuje, ale nejvyšší soutěže se dohrají

Slovensko prožívá komplikovaný návrat k fotbalu. Kluby nejvyšší soutěže se nejdříve dohodly, že žádný z nich nesestoupí a druhá liga si následně odhlasovala ukončení sezony. Fotbalový svaz ale proti orgánům obou soutěží prosadil vlastní verzi a ta je definitivní.

Zklamaní hráči Žiliny
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Podhorský

Obě soutěže se dohrají ve zkráceném formátu a začne se 13. června. Ve druhé lize se představí jen šest nejlepších týmů. Vítěz se poté v baráži střetne o postup s posledním týmem první ligy.

Fotbalová scéna na Slovensku je nyní dost rozpolcená, neboť Výkonný výbor svazu změnil rozhodnutí nejvyšších orgánů obou soutěží. Rozpoutala se diskuze, jestli má Unie ligových klubů, která řídí nejvyšší soutěž, když její rozhodnutí bylo změněno.

"Chceme aby tam byla jiskra, aby tam byla soutěživost a aby nejlepší klub druhé ligy měl možnost postoupit do nejvyšší soutěže," řekl Ján Kováčik, prezident Slovenského fotbalového svazu, s jakým návrhem přišel.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovenská liga čeká restart a řeší problémy

"Nás trošku mrzí, že tenhle návrh nepadl, když jsme o tom rozhodovali na prezidiu," konstatoval prezident Unie ligových klubů Ján Kozák

"Tímhle rozhodnutím dává fotbalový svaz jasně najevo: nejste pro nás partneři," okomentoval situaci fotbalový expert Vladimír Koník s tím, že je vůbec otazník, jestli má ULK v tomhle složení dál pokračovat.

Banská Bystrica je favoritem druhé ligy, a proto aby se soutěž dohrála a měla šanci na postup, řešila to i přes právníky. Některé týmy druhé ligy mají finanční problémy.

Slovenský reprezentant Michal Ďuriš to vidí jasně: "Bylo by fér aby z druhé ligy někdo postoupil. I pro sponzory, kteří dávají do fotbalu nemalé peníze. Myslím, že se tam dostane Banská Bystrica, protože tam patří."

Stanislav Šesták, sportovní ředitel FK Poprad k tomu říká: "Hodně se hovoří o Žilině, která je stále v procesu likvidace a do druhé ligy musí postavit B tým. Spekuluje se také o tom, že klub bude v příští sezoně hrát pouze druhou nejvyšší soutěž."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články