Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zlínský kapitán Jiráček si na Tiraspol věří: Zvládneme to, vyhrajeme

Olomouc – Víra v úspěch se v kabině fotbalistů Zlína mísí s nervozitou - ve čtvrtek je čeká premiéra v Evropské lize. "Je to takový mix pocitů. Určitě panuje i nervozita, ale hlavně velké natěšení. Nemůžeme se dočkat výkopu," řekl zlínský kapitán Petr Jiráček před zápasem s moldavským šampionem Šeriffem Tiraspol.

Petr Jiráček při tréninku
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Luděk Peřina

Jiráček věří, že v tomhle utkání může jeho tým uspět, musí se sle vyvarovat chyb. "Každý hráč se s tím musí srovnat po svém. Bude to jiné než v lize. Jiný fotbal, jiný styl. Důležité bude vyvarovat se chyb, které se v těchto zápasech často stávají," upozornil zkušený záložník. 

Právě Jiráček je jedním z pěti hráčů v týmu, který už Evropskou ligu Hrál, ještě za Viktorii Plzeň. Vedle něj jsou to už jen David Štípek, Daniel Holzer, Lukáš Bartošák a Ubong Ekpai.  

Zlín začíná zápasem, který může hodně napovědět o šancích v boji o postup ze skupiny, jelikož Tiraspol je papírově nejsnazším protivníkem v konkurenci dalších dvou účastníků skupiny F Kodaně a Lokomotivu Moskva. Proto by se výhra hodně hodila.  

"První zápasy jsou důležité pro všechny týmy. Tiraspol je těžký soupeř, ale jsme dobře připraveni. Budeme se chtít dobře odrazit a pomohlo by nám to i do ligy," míní Jiráček.  

Zlínu by mohlo sedět, že v Evropské lize bude moci praktikovat hru na rychlé protiútoky, která mu v posledních dvou sezonách přinášela úspěchy. Jiráček však varuje před spoléháním jen na defenzivu. 

"Tiraspol je vyvážené mužstvo, které má i hodně rychlých hráčů. Snaží se hrát hlavně dlouhé balóny za obranu a nekomplikovat hru. Důležité bude dobře bránit a snažit se útočit. Kdybychom jen bránili, tak by to bylo čekání na branku," prohlásil Jiráček.  

Utkání se hraje v Olomouci, jelikož zlínský stadion nevyhovuje předpisům UEFA. "V Olomouci jsme ani netrénovali. Připravovali jsme se ve Zlíně. Bylo by lepší, kdybychom tam mohli hrát, ale kluci tady vyhráli český pohár. Věříme tedy, že to zvládneme a vyhrajeme," dodal zlínský kapitán.

Je nám líto, video expirovalo.
Páník před Tiraspolem: Pro nás je vítězství z říše snů
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články