Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zlínská série bez vítězství skončila, "Ševci" porazili Bohemians

Praha ‒ Dlouhé čekání na plný bodový zisk je minulostí. Fastav Zlín dobyl Ďolíček a po deseti kolech slavil ligovou výhru. Do střelecké listiny se zapsali Robert Bartolomeu s Milošem Kopečným. Moravský klub tak zůstává šestý s čtyřbodovou ztrátou na čtvrtou Mladou Boleslav. "Klokani" poprvé pod trenérem Martinem Haškem nebodovali.

Utkání Bohemians 1905 - Zlín
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Domácí vstoupili do zápasu špatně, kupili chyby a dostali se pod trvalý tlak soupeře. Ve třetí minutě napřáhl Kopečný a jeho tečovanou střelu vytáhl s problémy na roh gólman Berkovec, který následně zneškodnil i Hnaníčkovu hlavičku.

Na konci dvanácté minuty nicméně kapituloval. Dostál poslal pomalou "malou domů", vystihl ji Kopečný a přes vyběhnutého brankáře poslal míč chytrým obloučkem do opuštěné klece. Hostující záložník oslavil svou druhou trefu v nejvyšší soutěži a utnul zlínské čekání na ligový gól, jež trvalo 269 minut.

Bohemians hrozili především ze standardek. V 21. minutě se protlačil k zakončení Havel, brankáře Švengera však nepřekonal. O pět minut později vyrazil na druhé straně Hnaníčkovu střelu z přímého kopu Berkovec.

Po pauze zastoupil zraněného Berkovce náhradník Fryšták a místo Markoviče putoval na hrot Kuchta. "Klokani" přidali, krátce před hodinou hry nicméně Mašek ani Hašek pozorného Švengera nepřekonali. Ještě blíž k vyrovnání byl Mašek v 64. minutě, kdy po pěkné akci trefil břevno.

Tlak mužstva z hlavního města poté slábnul a Zlín poměrně v klidu držel vedení. Pražané sevřeli soupeře až při čtyřminutovém nastavení, ale nejprve marně žádali penaltu a poté Kuchta pálil mimo. Naopak hosté podnikli brejk do otevřené obrany a Bartolomeu svým prvním gólem v české lize definitivně rozhodl.

25. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians 1905 - Fastav Zlín 0:2 (0:1)

Branky: 12. Kopečný, 90.+3 Bartolomeu. Rozhodčí: Pechanec - Pelikán, Hrabovský. ŽK: Dostál - Švenger. Diváci: 4179. 

Bohemians 1905: Berkovec (46. Fryšták) - Dostál, Buchta, Šmíd, Havel - Hubínek, Hašek - Bartek, Mašek, Luts (74. Berger) - Markovič (46. Kuchta). Trenér: Hašek

Zlín: Švenger - Pazdera, Jugas, Gajič, Matějov - Kopečný (67. Vukadinovič), Traoré (72. Bartolomeu), Hnaníček, Štípek - Fantiš (76. Chwaszcz), Holík. Trenér: Páník

Martin Hašek (trenér Bohemians): "Hráli jsme se soupeřem, který má z mého pohledu výrazně větší kvalitu, než má jarní výsledky. Do utkání jsme vstoupili ne zcela koncentrovaně a přežili jsme dvě příležitosti Zlína. Když už to vypadalo, že jsme v zápase, tak jsme naší individuální chybou nabídli soupeři branku. Od toho se odvíjel celý zbytek zápasu. Pod tíhou toho gólu jsme byli trošku zaskočení, hráli jsme příliš pomalu dopředu. To na Zlín neplatilo. V druhém poločase měla naše hra lepší parametry, byli jsme přímočařejší, bylo tam víc kombinace. Vytvořili jsme si celou řadu pasáží, kdy jsme měli velký tlak. Přišly další příležitosti na skórování a my jsme všechny promarnili. V závěru jsme šli brankářem na roh a soupeř nás potrestal z brejku. Ten druhý gól už mě tolik nemrzí. Mrzí mě, že nemáme za ten výkon zpětnou vazbu v podobě gólu. Hráči tam nechali obrovské množství sil a aspoň jeden gól jsme si zasloužili vstřelit."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Odehráli jsme výborný zápas z pohledu bojovníků a běžců. Vypadlo nám hodně hráčů ze základní sestavy a ti bojovníci a běžci eliminovali největší sílu Bohemky. Jejich atributy jsme dokázali potlačit. Myslím, že jsme byli hlavně v první půli hodně nebezpeční. Dokázali jsme dát gól a měli jsme více těch situací. V druhé půli se to už otočilo. Je jasné, že domácí pod tlakem výsledku si budou vytvářet na straně svých fanoušků brankové situace. My jsme to přežili někdy s nasazením života a také díky brankáři Švengerovi. Dneska jsem si pomohli hráči, kteří nehrávají stabilně. Oni ty branky dokázali dát, a tím si říkají, aby šli častěji na hřiště. Když vám každý den tu sérii někdo připomíná, pak už jste k tomu trochu imunní. Ale stejně to vnímáte. Bylo to slyšet až ve Zlíně, spadlo to z nás."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články