Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zlín ukončil v derby střelecký půst, skalp Slovácka si však nepřipsal

Zlín - Problémy s koncovkou sice částečně zažehnali, na premiérové jarní vítězství nicméně stále čekají. Fotbalisté Zlína remizovali v bouřlivé atmosféře s rivalem ze Slovácka 1:1. Oba celky tak zaznamenali premiérový ligový gól po zimní přestávce. Vedoucí branku hostů vstřelil Jan Navrátil, vyrovnávací trefu obstaral Jean-David Beauguel. Zlín už šest kol nevyhrál a může přijít o čtvrté místo v tabulce. 

Utkání Zlín - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Omelka Josef

Aktivněji hrající Slovácko vytěžilo z územní převahy vedoucí trefu už v 16. minutě. Havlíkův centr z levé strany totiž domácí stoper Gajič přizvedl hlavou, brankář Dostál stačil míč pouze vyrazit před Navrátila a ten jej pohotově vrátil do sítě. Olomoucký odchovanec dal svůj první gól za tým z Uherského Hradiště.

Po inkasované brance upadl Zlín do herního útlumu. Jen s obtížemi se prosazoval ve středu pole a do šancí se dlouho nemohl prosadit. Až ve 25. minutě zahrozil Holík, jehož střela ale mířila přímo do rukavic brankáře Heči.

Teprve v závěru poločasu se domácí probrali. Pazderův centr z pravé strany dopravil na místo určení Beauguel a ukončil dlouhou sérii "Ševců" bez vstřelené branky trvající 491 minut.

Ve druhé půli měli více ze hry hosté. Těžili z přesnější kombinační souhry, která však končila před vápnem soupeře. Svěřenci kouče Páníka se herně trápili, dopláceli na nepřesnosti ve středu pole a produkovali jen záblesky rychlých protiútoků.

Teprve v závěrečných deseti minutách měli dvě gólové šance. Obě založil aktivně hrající obránce Pazdera. Po jeho centrech z pravé strany nejdříve zcela volný Beauguel hlavičkoval vedle a vzápětí Fantišovu hlavičku stačil Heča akrobatickým zákrokem vyrazit. Navzdory závěrečnému tlaku už Zlín vítězství na svou stranu nestrhl.

Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 1:1 (1:1)

Branky: 41. Beauguel - 16. Navrátil. Rozhodčí: Jílek - Antoníček, Kotalík. ŽK: Pazdera, Gajič - Šumulikoski, Civič, Zajíc. Diváci: 5211.

Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Vukadinovič, Živulič, Traoré, Holík (79. Kopečný) - Diop (79. Fantiš), Beauguel. Trenér: Páník.

Slovácko: Heča - Reinberk, Hofmann, Břečka, Civič - Šumulikoski - Navrátil, Machalík (88. Biolek), Daníček, Havlík - Zajíc (90. Rada). Trenér: Levý.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Pozitivní je, že jsme dali konečně gól a také mohl nastoupit od začátku zápasu Beauguel. Je to hráč, kterého potřebujeme do našeho způsobu hry. Bohužel remíza je pro nás málo. Měli jsme fáze hry, kdy jsme se dobře dostávali k trestnému území. Ale neměli jsme střed pole, kde mělo Slovácko pohyblivé hráče. Pro nás bylo nepříjemné, když Havlík otevíral prostor na levé straně Civičovi. Naopak silná byla naše pravá strana, takže se to srovnalo. Vytvořili jsme si slibné situace až ve druhém poločase, kdy mohly dvě hlavičky skončit gólem. Z mého pohledu jsme mohli mít větší zarputilost ve středu hřiště, kdy jsme byli většinou u míče pozdě. Hráli jsme se dvěma útočníky, proto jsme tento prostor trochu ztráceli."

Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Cením si toho, jakým způsobem se náš tým prezentoval a byl kompaktní. Zápas nebyl jednoduchý. Ovšem charakter týmu mi dává do dalších zápasů optimismus. I když vím, že po bodu to naskakuje v tabulce strašně pomalu. Bod jsme si určitě zasloužili. Byli jsme lepším týmem. V závěru už Zlín čekal jen na protiútoky a také na to, jestli uděláme nějakou chybu. Soupeř nás nechal hrát a spoléhal na nakopávané balony. Bylo by to kruté, kdyby Beauguel v závěru v gólové situaci hlavičku lépe trefil. Stálo při nás v tomto okamžiku štěstí, protože potom by se už dalo jen těžko něco dělat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články