Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zlín se díky brankám posunul do čela, uspěla Sparta či Plzeň

Praha – Po pátém kole má první liga nečekaného lídra. Na první místo díky většímu počtu vstřelených gólů poskočil Zlín, jenž zdolal 3:0 Karvinou. Na druhém místě je stejným počtem bodů (13) Sparta, jež v malém pražském derby udolala Duklu 2:0. Třetí pozici pak po triumfu 2:0 nad Hradcem Králové drží Mladá Boleslav. Dařilo se i Plzni. Obhájce titulu otočil střetnutí se Slavií a vyhrál 3:1. U týmu sešívaných po porážce skončil trenér Dušan Uhrin.

Zlín - Karviná 3:0

Během loňského podzimu výkony překvapovali, jarní část však byla katastrofální. Start do nové sezony ale fotbalistům Zlína zase vychází na jedničku s hvězdičkou. Ševci doma udolali nováčka z Karviné 3:0 a díky nejvyššímu počtu vstřelených branek (11) na čele přeskočili Spartu, která má po pěti zápasech rovněž třináct bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/339683-skvela-jizda-zlina-pokracuje-po-vyhre-nad-karvinou-poskocil-do-cela-tabulky/)

Dukla Praha - Sparta Praha 0:2

Fotbalisté Sparty zvítězili na hřišti Dukly 2:0. Malé pražské derby rozhodl Martin Frýdek dvěma góly ve druhém poločase. Letenští potřetí za sebou triumfovali a v posledních čtyřech duelech nejvyšší soutěže neinkasovali.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/339636-sparta-se-vratila-do-cela-tabulky-vyhru-v-malem-derby-zaridil-frydek/)

Příbram - Liberec 0:1

Trápení dokázal díky vítězství 1:0 v Příbrami ukončit Liberec, který se dočkal prvního vítězství v novém ročníku nejvyšší soutěže. O výhře Slovanu, který úvod sezony obětoval postupu do základní skupiny Evropské ligy, rozhodl po pauze David Hovorka.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/339635-sterilita-pribrami-pokracuje-liberec-si-veze-od-litavky-prvni-vyhru/)

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 3:1

Plzeň díky výhře nad Slavií zaznamenala první domácí výhru v sezoně. Hosty sice poslal ve třinácté minutě do vedení Jiří Bílek, ale Viktoria po přestávce otočila skóre zásluhou Milana Petržely, Lukáše Hejdy a Michaela Krmenčíka. Obhájce titulu tak částečně soupeři vrátil porážku 0:5 z posledního jarního kola.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/339634-plzen-pretavila-prevahu-v-obrat-a-slavii-porazila-3-1/)

Brno - Slovácko 1:0

Jan Polák se vrátil do tuzemské nejvyšší soutěže a byl to právě on, kdo se jako jediný v utkání prosadil. Jeho trefa ze začátku druhé půle znamenala tři body pro Brno, a naopak další neúspěch pro Slovácko.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/339601-brno-muze-dekovat-polakovi-jeho-gol-znamenal-vyhru-nad-slovackem)

Bohemians 1905 - Jablonec 2:0

Hráči Bohemians Praha 1905 pokořili doma soupeře z Jablonce 2:0. O výhru domácích se postarali střelou ve 46. minutě Dominik Mašek a Tomáš Čížek, který si jedenáct minut před koncem základní hrací doby našel své místo ve vápně soupeře a hlavičkou navýšil náskok Klokanů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/339565-prvni-vyhra-v-sezone-klokani-doma-prehrali-jablonec-2-0/)

Jihlava - Teplice 0:2

V Jihlavě se ani v pátém ligovém kole nedočkali fotbalisté první výhry v sezoně. V zápase s Teplicemi prohráli 0:2 góly Admira Ljevakoviče a Jakuba Hory ze závěrečné čtvrthodiny. To Severočeši si v ročníku připsali už druhé vítězství a počtvrté neinkasovali.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/339563-jihlava-si-na-domaci-vyhru-pocka-od-teplic-dostala-dvougolovy-pridel/)

Mladá Boleslav - Hradec Králové 2:0

Boleslavskému klubu se zatím v lize nadmíru daří a potvrdil to i duel s Hradcem Králové. Po brankách Lukášů Hůlky a Magery vyhráli domácí 2:0 a na jeden den vedli neúplnou tabulku soutěže.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/339559-boleslav-zametla-s-hradcem-a-je-v-cele-neuplne-tabulky/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články