Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín porazil 1:0 Táborsko, Vlašim zdolala Chrudim a vede druhou ligu

Zlín ve druhé lize porazil doma 1:0 Táborsko a po sestupu z elitní soutěže poprvé naplno bodoval. Vlašim zdolala na svém hřišti 2:0 Chrudim a dostala se do čela tabulky o skóre před Brno, které remizovalo 1:1 v Opavě. Jihlava hrála 1:1 s Vyškovem. Už teď je jisté, že žádný tým nezíská z úvodních dvou kol plný počet bodů.

Utkání Zlín – Táborsko
zdroj: x.com/footballzlin

Souboj v minulé sezoně prvoligového Zlína s účastníkem baráže Táborskem se hrál na těžkém terénu a nabídl minimum šancí. Zápas rozhodl v 73. minutě Tkáč, který se trefil skákavou střelou na přední tyč.

Ševci po remíze 0:0 s Líšní poprvé vyhráli a stále neinkasovali, Jihočeši naopak nenavázali na triumf nad rezervou Slavie.

Vlašim se dočkala premiérového soutěžního vítězství pod novým koučem Majerem. V prvním poločase otevřel skóre Lehký a po hodině hry přidal pojistku Záviška.

Brno poslal do vedení v 25. minutě z voleje Potočný, jeden ze tří dvougólových střelců úvodu soutěže. Ještě před pauzou srovnal po rohovém kopu Omale.

Zbrojovka dohrávala nastavení bez vyloučeného Řezníčka, jenž přišel na hřiště z lavičky až v 70. minutě. Zkušený kanonýr v závěru dostal za protesty druhou žlutou kartu.

Béčko Olomouce remizovalo doma s Prostějovem bez branek. Druhé mužstvo uplynulého ročníku po úvodní prohře 0:3 v Chrudimi poprvé bodovalo, naopak Prostějov navázal na týden starou remízu 0:0 na hřišti Vyškova.

V hanáckém derby po celý zápas hrozila domácí Sigma, především pak v prvním poločase. Leiblova střela ale skončila těsně vedle, Vodhánělovu hlavičku zastavil brankář Vejmola a Muritala z vápna zamířil vedle. Rovněž střídající Huňa v závěru zakončil mimo tři tyče.

Výsledky 2. kola druhé fotbalové ligy:

Vlašim – Chrudim 2:0 (1:0)
Branky: 38. Lehký, 59. Záviška. Rozhodčí: Volek – Bureš, Marek. ŽK: Kareem – Kutík, Wehowský. Diváci: 452.

Zlín – Táborsko 1:0 (0:0)
Branka: 73. Tkáč. Rozhodčí: Vokoun – Machač, Pfeifer. ŽK: Poznar, Kopečný – Kateřiňák, Bláha. Diváci: 2265.

Opava – Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)
Branky: 43. Omale – 25. Potočný. Rozhodčí: Orel – Hájek, Beneš. ŽK: Helešic, Omale, Kozák, Vincour – Šural, Janetzký, Granečný, Pernica. ČK: 90.+1 Řezníček (Brno). Diváci: 1493.

Jihlava – Vyškov 1:1 (1:0)
Branky: 45.+1 Boussou – 60. Vedral. Rozhodčí: Cieslar – Líkař, Bělák. ŽK: Lacko – Čelůstka, Sekou, Sylla. Diváci: 712.

Olomouc B – Prostějov 0:0
Rozhodčí: Doubrava – Ježek, Beneš. ŽK: Leibl, Vodháněl, Emmanuel – Lehovec, Slaměna, Lahodný, Habusta. Diváci: 714.

Žižkov - Líšeň 1:4 (0:1)
Branky: 65. Necid - 20. Jeřábek, 67. Silný, 69. Lutonský, 88. Vlasák. Rozhodčí: Pechanec - Pečenka, Kotalík. ŽK: Broukal, Sixta, Klusák - Dudl, Aldin. Diváci: 1063.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články