Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zlín bude opět hledat nového trenéra. Petržela v klubu skončil

Jen tři měsíce trvalo angažmá Vlastimila Petržely na lavičce Zlína. Zkušený čtyřiašedesátiletý kouč se po konci sezony, v níž "ševci" obsadili desátou pozici, domluvil s klubem na ukončení smlouvy, která původně měla vypršet až za rok. Jeho nástupcem by se mohl stát Svatopluk Habanec.

Petržela vedl Zlín od konce února po Bohumilu Páníkovi, kterého vedení klubu po špatných výsledcích odvolalo. Zkušený trenér převzal mužstvo na devátém místě ligové tabulky, výsledkový vzestup ale nepřišel a "ševci" až do předposledního kola neměli jistou záchranu. Nakonec obsadili desáté místo.

Petržela začal angažmá ve Zlíně debaklem 0:4 s Jabloncem a třemi ligovými porážkami za sebou. Za dvanáct kol měl bilanci tří výher, tří remíz a šesti porážek. Dvakrát také vedl "ševce" v domácím poháru, kde tým vypadl v semifinále s Jabloncem.

"K ukončení spolupráce pana Petržely u prvního týmu došlo po vzájemné dohodě. Přípravu na další sezonu absolvuje kádr již pod vedením nového kouče," uvedl sportovní ředitel zlínského klubu Zdeněk Grygera.

"Nepočítal jsem s tím, že to bude ve Zlíně tak krátké. Myslel jsem, že smlouva byla do konce příští sezony, a ne na čtyři měsíce. Nepřečetl jsem si ji. Vůči Zlínu ale zášť necítím, nerozcházíme se ve zlém. Cíl zachránit první ligu jsme splnili, i když to byly nervy. Řada věcí se podařila, ale bylo složité pochopit tým, kde je tolik hráčů z ciziny," řekl Petržela pro iDNES.cz.

V jakých klubech by mohlo dojít k trenérským změnám? Poslechněte si nový Fotbal Fokus Podcast:

V médiích se spekuluje, že by se Petrželovým nástupcem mohl stát Svatopluk Habanec. "V tuto chvíli stále pracujeme s několika variantami. Věříme, že to bude pro mužstvo dostatečně silný impulz k tomu, aby se v další sezoně vzchopilo," dodal Grygera.

Petržela během své bohaté kariéry vedl řadu klubů. Působil ve Slavii Praha, Liberci, Spartě, Bohemians, Mladé Boleslavi, Olomouci, Neftči Baku, Viktorii Žižkov, Michalovcích, Vlašimi, Ostravě a Petrohradu. Právě angažmá v Rusku mu vyneslo největší slávu, se Zenitem došel do čtvrtfinále tehdejšího Poháru UEFA, nynější Evropské ligy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články