Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zličín neustává v boji s vedením fotbalové asociace

Praha - V kritice současného vedení českého fotbalu zůstává pražský Zličín osamocen. Přesto malý klub z pražského přeboru svoji kampaň za odstoupení představitelů fotbalové asociace nevzdává. Hráči týmu FC Zličín neustávají v bojkotu vedení FAČR, a proto nenastoupili k víkendovému zápasu proti Královicím.

Je nám líto, video expirovalo.
Protest zličínského klubu proti Peltovi a Berbrovi

Hlavními důvody protestu Zličína jsou spolupráce místopředsedy FAČR Romana Berbra s komunistickou Státní bezpečností a účast předsedy asociace Miroslava Pelty v korupční aféře z roku 2004.

"Místopředseda fotbalové asociace je člen zločinecké organizace a 26 let po revoluci by podobní lidé v takových funkcích být neměli. A předseda Pelta dodnes nevysvětlil svůj výrok o 'cinklém jaru', pana Berbra se zastává a jeho minulost mu nevadí," vysvětluje postoj klubu manažer Zličína Josef Jarolímek.

Podporu Zličínu vyjádřily i další kluby, které si ale ze strachu z případných postihů od fotbalové asociace přály zůstat v anonymitě. "Řada klubů nás podpořila formou SMS, mailů i osobních rozhovorů, ale vesměs je to o tom, že mají strach, že se jim budou tihle lidé mstít," dodává Jarolímek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články