Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zlatý míč: Ve hře zůstávají Messi, Ribéry a Ronaldo

Curych - Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa za letošní rok získá jeden z očekávané trojice Franck Ribéry, Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Jména finalistů oznámila mezinárodní federace FIFA. Vítěz bude korunován 13. ledna na galavečeru v Curychu.

Lionel Messi
zdroj: isifa autor: Stuart Franklin

Hlasování vybraných novinářů a reprezentačních kapitánů a trenérů dopadlo podle papírových předpokladů. Francouz Ribéry z Bayernu Mnichov, argentinský obhájce trofeje Messi z Barcelony a Portugalec Ronaldo z Realu Madrid byli od začátku považováni za jasné favority.

Záložník Ribéry byl tahounem mnichovského týmu, jenž v minulé sezoně získal ceněné treble, tedy titul v Bundeslize, vítězství v národním poháru a triumf v Lize mistrů. Za své výkony už letos získal cenu pro nejlepšího fotbalistu Evropy. 

Messi vyhrál anketu v předchozích čtyřech letech, nicméně kvůli několika zdravotním pauzám a občasným méně hvězdným výkonům je letos považován za mírného outsidera.

Ronaldovi mohlo nahrát prodloužení hlasování o čtrnáct dnů do konce listopadu kvůli předchozí malé odezvě. Do té doby nerozhodnuté hlasující tak mohlo ovlivnit jeho galapředstavení v baráži o postup na mistrovství světa do Brazílie, kam pomohl Portugalsku čtyřmi góly v dvojutkání proti Švédsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články