Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Zlato z MS dvacítek bere Anglie. V pohledném finále zdolala těsně Venezuelu

Soul – Novými světovými šampiony v kategorii do 20 let se stali fotbalisté Anglie. Ve finálovém souboji v jihokorejském Soulu zdolali Venezuelu 1:0, když jedinou branku utkání vstřelil Dominic Calvert-Lewin. Jihoamerický celek mohl vyrovnat, jenže nevyužil pokutový kop. Bronz vybojovala Itálie, která po bezbrankové remíze zvítězila nad Uruguayí 4:1 na penalty.

Slavící Dominic Calvert-Lewin
zdroj: ČTK/AP/ autor: Lee Jin-man

Přestože ve finále padl jediný gól, viděli diváci mnoho šancí a 39 střeleckých pokusů. V první půli byla aktivnější Anglie, ale skóre mohla otevřít Venezuela. Lucena v 24. minutě rozehrál přímý kop poblíž středového kruhu a zaskočeného anglického brankáře zachránila tyč.

O jedenáct minut později padl jediný finálový gól, když se nadvakrát prosadil po chybě obrany útočník Evertonu Calvert-Lewin. Po změně stran napálil Onomah břevno venezuelské branky, ale jinak byla v druhé půli nebezpečnější Venezuela. Anglický brankář Woodman se však překonával a čtvrt hodiny před koncem chytil i Peňarandovu penaltu.

Mladý výběr Albionu prošel šampionátem bez porážky a vylepšil své dosavadní maximum na MS dvacítek, jímž bylo třetí místo z roku 1993. Venezuela navzdory finálové porážce vybojovala premiérový cenný kov.

Mistrovství světa fotbalistů do 20 let v Koreji:

Finále: Anglie - Venezuela 1:0 (1:0)

Branka: 35. Calvert-Lewin.

O 3. místo: Itálie - Uruguay 0:0, pen. 4:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články