Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Zklamaný Rüdiger z Chelsea: rasismus zvítězil a obětní beránek jsem já

V prosinci ho na hřišti Tottenhamu uráželi domácí fanoušci, teď policie oznámila, že o tom chybí důkazy. Antonio Rüdiger z Chelsea si proto po dalším vzájemném duelu o víkendu postěžoval, že rasimus zvítězil. "Pachatelé se vždy mohou vrátit na stadion, což ukazuje, že tito lidé zvítězili," řekl šestadvacetiletý německý reprezentant.

Antonio Rüdiger
zdroj: ČTK/AP

Rüdiger se měl stát v prosinci terčem rasistických gest a pokřiků poté, co byl po zákroku na něj v 62. minutě vyloučen domácí Son Hung-min.

Německý obránce tmavé pleti o tom informoval kapitána Chelsea Césara Azpilicuetu a sudí následně utkání zastavil, aby si promluvil s hráči a trenéry obou týmů.

O tom, že zápas byl přerušen kvůli rasismu, diváky informoval i hlasatel na stadionu. Londýnská policie ve spolupráci s Tottenhamem však žádné rasistické projevy neodhalila.

Chelsa tentokrát zvítězila nad Tottenhamem 2:1, během utkání se Rüdiger dočkal pískotu od fanoušků "kohoutů".

"Nikdy nebudou potrestáni a nakonec jsem já obětním beránkem. Nevzdám se, vždy na to budu upozorňovat, ale jsem v tom sám. Je to katastrofa. Minulý čtvrtek jsem se stal otcem. Začnete si myslet, že společnost v boji proti rasismu ještě dostatečně nepokročila, takže tím pravděpodobně budou trpět i moje děti. Pokud se nic nezmění, prohráli jsme," dodal hráč s 30 starty za německou reprezentaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články