Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zkázu favoritů v Německém poháru potvrdil Dortmund. Je to sen, zní ze St. Pauli

Po Bayernu Mnichov a Bayeru Leverkusen skončila v Německém poháru další těžká váha. Obhájci titulu z Dortmundu v úterním osmifinále překvapivě podlehli 1:2 lídrovi druhé bundesligy St. Pauli a potvrdili, že favoritům se v této sezoně v soutěži nedaří. 

Erling Haaland z Dortmundu v utkání se St. Pauli
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Christian Charisius

Dortmund přitom nastoupil v nejsilnější možné sestavě, na hřišti St. Pauli ale po prvním poločasu prohrával po Amenyidově trefě a Witselově vlastním gólu o dvě branky. V 58. minutě snížil z penalty kanonýr Haaland, to už ale bylo od druhého týmu bundesligy všechno.

"Po přestávce jsme změnili pár věcí, zápas ale rozhodl náš špatný vstup do utkání. V úvodní čtvrthodině jsme udělali spoustu chyb a brzy inkasovali, při snaze o vyrovnání jsme nebyli dost trpěliví. Nebyl to dobrý výkon," zkonstatoval trenér Dortmundu Marco Rose.

Poprvé od sezony 2010/11 bude finále Německého poháru bez Dortmundu i Bayernu. Teprve potřetí v historii se do čtvrtfinále soutěže dostali současně oba městští rivalové a momentálně druholigové kluby St. Pauli a Hamburk, který udolal po penaltách dalšího bundesligového favorita Kolín nad Rýnem.

"Předvedli jsme skvělý a bojovný výkon proti soupeři, který není jen souborem individualit, ale i vynikajícím týmem. Samozřejmě si vytvořili šance, ale nás podržel brankář Dennis Smarsch. Proti takovému soupeři musíte mít i štěstí, ale když se podíváte na zápas jako celek, nemůžete říct, že jsme si postup nezasloužili," řekl trenér domácího týmu Tim Schulz.

"Pro mě osobně tahle výhra znamená strašně moc, je to jako sen. Porazit doma Dortmund je něco neuvěřitelného. Borussia hraje Ligu mistrů, přesto jsme ji dokázali vyřadit. Nemám slov," zářil po utkání gólman Smarsch, který přitom nastoupil teprve k třetímu duelu v sezoně. Šanci dostává pouze v poháru.

Ve čtvrtfinále je i další druholigový celek Karlsruhe, který si poradil 1:0 s Mnichovem 1860. V souboji dvou bundesligových týmů vyřadila Bochum po výsledku 3:1 Mohuč. Zbývající čtyři osmifinále se hrají dnes.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články