Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Zkáza favoritů ve Španělském poháru. Vypadla Barcelona i Real Madrid

Nečekaným pohřebištěm favoritů se stalo čtvrtfinále Španělského poháru. Po vypadnutí Valencie a Villarrealu překvapivě skončil také Real Madrid, který doma v sedmigólové přestřelce podlehl Realu Sociedad 3:4, a Barcelona, jež gólem z nastavení padla na půdě Athletica Bilbao 0:1.

Alexander Isak z Realu Sociedad se raduje z gólu v síti Realu Madrid
zdroj: ČTK/ABACA/AA

Semifinále Copa del Rey tak bude mít nečekané složení. Před San Sebastianem a Bilbaem mezi nejlepší čtyřku soutěže postoupili další outsideři Granada, která vyřadila obhájce trofeje Valencii, a Mirandés. Druholigový celek zase senzačně přešel přes Villarreal.

Dva góly vstřelil v Madridu Alexander Isak, proti lídrovi La Ligy se trefil i Martin Ödegaard, který v San Sebastianu hostuje právě z Realu. Norský záložník na stadionu Santiago Bernabéu otevřel skóre ve 22. minutě z dorážky. Ödegaard se v 16 letech a 157 dnech stal historicky nejmladším hráčem, jenž nastoupil za A-tým Realu Madrid, a v jednadvaceti stále drží tento rekord.

Hráči San Sebastianu zaskočili favorita i na začátku druhé půle a mezi 54. a 56. minutou laxní obranu dvakrát potrestal Isak. Švédskému útočníkovi navíc rozhodčí jeden gól neuznali pro ofsajd. Real brzy odpověděl díky Marcelovi, ale v 69. minutě zvýšil na 4:1 Mikel Merino po Isakově přihrávce. Madridský tým poprvé pod trenérem Zinédinem Zidanem inkasoval čtyřikrát v jednom soutěžním zápase.

Domácí se ještě zvedli a čtvrtfinále zdramatizovali. Zásah Viníciuse Júniora sice neplatil kvůli ofsajdu, ale v 81. minutě se prosadil náhradník Rodrygo a ve třetí minutě nastavení Nacho snížil na rozdíl jedné branky. San Sebastian už těsný náskok udržel, přestože dohrával v oslabení bez vyloučeného obránce Andoniho Gorosabela. Real prohrál poprvé od loňského října a po 21 soutěžních duelech.

Williams už v desáté minutě poprvé dostal míč do barcelonské sítě, ale gól ještě neplatil kvůli ofsajdu. Bilbao ve druhém poločase podržel brankář Unai Simón, který ve velkých šancích vykopl střely střídajícího Antoinea Griezmanna i kapitána Lionela Messiho.

Až v závěru nastaveného času Ibai Gómez poslal centr do šestnáctky, Williams přeskočil bránícího Sergia Busquetse a hlavou překonal bezmocného gólmana Marca-Andrého ter Stegena. Katalánci v srpnu prohráli ligový zápas v Bilbau 0:1 gólem Aritze Adurize z 89. minuty, tentokrát Athletic rozhodl ještě později.

Čtvrtfinále Španělského poháru:

Real Madrid - San Sebastian 3:4 (0:1)

Branky: 59. Marcelo, 81. Rodrygo, 90.+3 Nacho - 54. a 56. Isak, 22. Ödegaard, 69. Merino.

Bilbao - Barcelona 1:0 (0:0)

Branka: 90.+3 Williams.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články