Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Žižkov ztratil v Sokolově, Ústí urvalo výhru v Pardubicích

Praha - Viktorie Žižkov v druhé lize poprvé prohrála. Pražský celek, který v sedmi předchozích zápasech dostal jediný gól, podlehl v Sokolově 0:3 a může přijít o první místo. Ústí nad Labem zvítězilo v osmém kole druhé ligy v Pardubicích 2:1 a v tabulce s východočeským nováčkem srovnalo krok. Oba týmy nyní mají po deseti bodech. Premiérové vítězství si v druhé lize připsali fotbalisté Bohemians Praha. V utkání osmého kola zdolali na svém hřišti 3:2 celek Mostu, přestože s ním dvakrát prohrávali. Svěřenci trenéra Jaromíra Jindráčka tak vkročí do druhé poloviny podzimní části jako jediný neporažený tým soutěže. HFK Olomouc pak přehrál Čáslav 2:0, Zlín podlehl díky gólu v poslední minutě Vlašimi 1:2.

Druhá liga
zdroj: isifa/VLP autor: Libor Plíhal

Sokolov - Žižkov 3:0

Domácí tým se dostal do vedení v 15. minutě, kdy si na Dvořákův centr po rohovém kopu naskočil Vondráček a hlavičkou ke vzdálenější tyči rozjásal sokolovské diváky poprvé. Odpovědět mohl Mareš, ale jeho rána proletěla nad břevnem. V 25. minutě to bylo už o dvě branky, když aktivní Dvořák vysunul Hrubého, který přehodil vyběhnuvšího Boháče. Oba celky předváděly pohledný kombinační fotbal, snížit se pokusil Kalod, ale na jeho technickou střelu zpoza obránce dokázal Bertelman zareagovat. Na konci první půle měl Sokolov štěstí, když po Vrtělkově chybě v šestnáctce letěla Hílkova tečovaná střela těsně mimo. Potřetí se domácí prosadili pár vteřin před koncem poločasu, když centr Hrubého proměnil Čada hlavou v další sokolovský gól.

V druhém poločase drželi častěji míč hosté ze Žižkova, ale Sokolov se úspěšně bránil a se všemi centry si domácí obrana poradila. Jedinou výjimkou byla Bartlova rána z voleje, žižkovský záložník ale branku přestřelil.

Sokolov - Žižkov 3:0 (3:0)

Branky: 15. Vondráček, 25. Hrubý, 45. Čada. Rozhodčí: Plesar - Marek, Machálek. Bez karet. Diváci: 1130.

Pardubice - Ústí nad Labem 1:2

Severočeši připravili domácím pořádný šok hned v úvodu utkání. Už po 40 vteřinách totiž otevřeli skóre, když Veverkův centr z levé strany Peterka poslal hlavou do pardubické sítě. Domácí hráči se po pár minutách otřepali a v první čtvrthodině si vytvořili několik gólových šancí, ze kterých však vyrovnání nevzešlo. Pardubičtí byli útočnější, měli mírnou převahu a hosté hrozili jen z ojedinělých protiakcí. V závěru první půle byli Východočeši blízko vyrovnání. V 37. minutě Novák skvělým zákrokem zmařil Petrusovu tutovku a krátce nato zastavilo Hundákovu střelu břevno ústecké branky.

Až v 55. minutě se podařilo Pardubicím zásluhou Javůrka vyrovnat. Domácí celek měl v druhé půli další příležitosti, ale Sklenář s Petrusem nedovedli proměnit ani ty nejvyloženější. Ústí naopak z minima vytěžilo maximum a v 81. minutě mu po rychlém protiútoku Volek zajistil tři body. Pardubice nakonec dohrály v oslabení, v poslední minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí stoper Prorok.

Pardubice - Ústí nad Labem 1:2 (0:1)

Branky: 55. Javůrek - 1. Peterka, 81. Volek. Rozhodčí: Ardeleánu - Pilný, Vlasjuk. ŽK: Prorok, Dittrich, Dubský, Jeřábek - Dragoun, Hrošovský, Hanich. ČK: 90. Prorok. Diváci: 720.

Bohemians Praha (Střížkov) - Most 3:2

Mostečtí vsadili na Střížkově na pozornou defenzivu a do útoku se moc nehnali. V polovině prvního poločasu však Lafrance střelou z 30 metrů překvapil domácího gólmana Štěpanovského, jenž nahradil zraněného Wintera, a hosté poprvé vedli. Těsně před pauzou na chvilku polevili v pozornosti, čehož využil Fenyk, naběhl si před branku a střelou po zemi vyrovnal.

Ani po změně stran se obraz hry moc nezměnil, Bohemians si vynutili územní převahu a Severočeši spoléhali na brejky. Tato taktika jim vyšla po hodině hry, Nguyen utekl po pravé straně a z jeho centru Bosňan Mujagič vrátil hlavičkou z malého vápna hostům vedení. Domácímu týmu pomohlo ke zvratu až dvojnásobné střídání 20 minut před závěrem, kdy přišli na hřiště Macháček s Šenkeříkem. Nejprve překonal gólmana Pokorného Očovan, byl mu však odmáván ofsajd, poté Lencevič po rohu zblízka hlavičkoval vedle. V 76. minutě po dalším rohu kapitána Grznára vyrovnal hlavou Penc a o dvě minuty později zužitkoval Kuzmanovičův centr Janda, jenž střelou z úhlu překonal Pokorného a zajistil zelenobílým premiérovou výhru.

Bohemians Praha - Most 3:2 (1:1)

Branky: 45. Fenyk, 76. Penc, 78. Janda - 23. Lafrance, 61. Mujagič. Rozhodčí: M. Paták - Blažej, Zeman. ŽK: Janda, Krystan, Očovan - Mujagič, Lácha, Schut, Šraga. Diváci: 386.

HFK Olomouc - Čáslav 4:2

HFK nastoupil s uzdraveným stoperem Murinem a na hrotu s dvěma vysokými útočníky Žondrou a Chmelem. Čáslav se držela do 35. minuty, kdy nabíhajícího Murina stáhl Charuza a penaltu s přehledem proměnil zkušený Kobylík. Za dvě minuty už to bylo 2:0, když se prosadil Čtvrtníček. Plodnou šestiminutovku pak zakončil Chmelo, který dorážkou Žondrovy hlavičky zvýšil na 3:0.

V druhém poločase se Čáslav snažila snížit, Karal ale hlavičkoval těsně vedle. Od 58. minuty navíc hosté hráli v oslabení, když za faul na Biolka musel ze hřiště Efthymiadis. Přesto se Středočechům podařilo snížit až na rozdíl jediného gólu. Z rohu se prosadil Rendla a v 80. minutě skóroval i střídající Synek. V závěru ale přišlo ještě Charuzovo vyloučení a holický střelec Chmelo v nastaveném čase pojistil svou druhou brankou v utkání tři body pro olomoucký tým.

HFK Olomouc - Čáslav 4:2 (3:0)

Branky: 41. a 90. Chmelo, 35. Kobylík z pen., 37. Čtvrtníček - 73. Rendla, 80. Synek. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Ubias. ŽK: Murin, Kopecký, Onofrej, Chmelo (všichni HFK). ČK: 58. Efthymiadis, 90. Charuza (oba Čáslav). Diváci: 514.

Zlín - Vlašim 1:2

V úvodu se hlavou netrefil domácí Červenka, poté se po průniku středem šestnáctky neprosadil ani Hájek. Přesto Zlínští z úvodního tlaku gól vytěžili. Po Dobešově centru skóroval hlavou Kroča. Jenomže za deset minut Vlašim vyšachovala domácí defenzivu, Pokorný zblízka přehodil Kořínka a vyrovnal. V závěru půle pak Malcharkova skákavá střela letěla těsně vedle Tomovy brány.

Po změně stran už Malcharek vlašimského gólmana překonal, jenže zlínskou radost zastavilo břevno. Zblízka pak překopl bránu Bublák, a protože "ševci" nedotlačili míč do sítě ani po řadě akcí z křídelního prostoru, přišel trest. V poslední minutě napálil míč z přímého kopu do brány Krob a Středočeši slavili nečekané tři body.

Zlín - Vlašim 1:2 (1:1)

Branky: 16. Kroča - 26. Pokorný, 90. Krob. Rozhodčí: Nenadál - Gallo, Kotík. ŽK: Putz, Macháček (oba Vlašim). Diváci: 864.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články