Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Žižkov rozdrtil Táborsko 5:1, hattrickem se blýskl Surynek

Praha – Dlouhých sedm kol čekali fotbalisté Viktorie Žižkov na výhru v ligovém zápase. Viktoriáni dnes protrhli sérii čtyř porážek a dvou remíz a na domácím stadionu rozdrtili Táborsko 5:1. Hlavní hvězdou utkání se stal mladý útočník Martin Surynek, který stihl za první poločas nasázet čistý hattrick. Tři body si rovněž připsal Varnsdorf, který vyhrál v Čáslavi a posunul se na páté místo.

Fotbalisté Viktorie Žižkov v posledním domácím zápase podzimní části druhé ligy rozstříleli Táborsko 5:1 a posunuli se na třetí místo. Na Bohemians 1905 i druhé Znojmo ztrácejí jen bod. Hattrickem se na jasné výhře podílel Martin Surynek a s osmi góly se probojoval do čela tabulky střelců.

Jednadvacetiletý žižkovský útočník nasázel tři góly už v prvním poločase v rozmezí půl hodiny. Ve 13. minutě se prosadil dorážkou Kalodovy střely. Druhou branku vstřelil po akci, kterou založil Kalod, a přihrávce Slobody. Těsně před přestávkou se k Surynkovi dostal se štěstím míč po centru Šťastného a domácí vedli 3:0.

Ve druhém poločase zvýšil náskok Mareš, jenž se po protiútoku trefil z 22 metrů pod břevno, a v poslední minutě zakončil další rychlý brejk Sedláček. Za stavu 0:4 neproměnil Šimák penaltu, v nastavení přece jen zaznamenal alespoň čestný úspěch Táborska Dobal. Týden po prohře 1:4 ve Varnsdorfu utrpěli Jihočeši další debakl, na hřištích soupeřů získali svěřenci Luboše Zákostelského na podzim jen dva body.

Pražané se díky výhře posunuli na třetí místo a na vedoucí Bohemians 1905 i druhé Znojmo ztrácejí jen bod.

Žižkov - Táborsko 5:1 (3:0)

Branky: 13., 32. a 43. Surynek, 77. Mareš, 90. Sedláček - 90.+1 Dobal. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Flesar. ŽK: Besta, Sedláček - Jasanský, Dobal. Diváci: 816.

Sestavy:
Žižkov: Boháč - Šťastný, Bodeček, Besta, Čermák - Kotyza, Sloboda (61. Sedláček), Hílek, Mareš (78. Bartošák) - Kalod (83. Hejný), Surynek. Trenér: Nádvorník.

Táborsko: Fryšták - Kotrba, Mráz, Gallo, Ciferský - Kočí (87. Strnad), Šimák, Dobal, Jasanský, Džafič (28. Voráček) - Mach. Trenér: Zákostelský.

Čáslav zakončila zimní sezonu prohrou s Varnsdorfem

Fotbalisté Čáslavi prohráli v posledním domácím utkání letošního roku s Varnsdorfem 0:1. Nepodařilo se jim tak navázat na minulé vítězství ve Znojmě. Severočeši jsou v druholigové tabulce po 15 kolech pátí, Čáslav zůstala těsně nad sestupovým pásmem.

Čáslav měla od počátku starosti zejména s rychlým přechodem hostů do útoku. Rudnickij v druhé minutě pálil vedle, další kontry zakončili Tvaroha a Volf také nepřesně. Ve 20. minutě se po autovém vhazování dostal až před Duchečka Volf a do Schubertovy dorážky se vrhl Pollalis. Až těsně před přestávkou předvedli rychlou kombinaci i domácí, ale stav se nezměnil.

V 63. minutě se Varnsdorfu povedla rozhodující akce. Breite vysunul Martana, který posunul míč na Schuberta a ten se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Po zbytek utkání se Čáslavští snažili o vyrovnání, ovšem marně.

V 65. minutě si Fikejz narazil s Efthymiadisem a přihrál na malé vápno, tam ale Prášil míč netrefil. Neprosadil se ani Efthymiadis, jenž nejprve ze slibné pozice vytěžil jen roh a pak z trestného kopu z hranice šestnáctky přestřelil. Gólem neskončil ani další závar před varnsdorfskou bránou v 86. minutě, když se střela nepovedla Blaudetovi.

Čáslav - Varnsdorf 0:1 (0:0)

Branka: 63. Schubert. Rozhodčí: Matějek - Kotlík, Trávníček. ŽK: P. Efthymiadis, Kunášek - Martan, Rudnickij, Zieris. Diváci: 258.

Sestavy:
Čáslav: Ducheček - Achemaistos, Charuza, Rendla, Kunášek - Fikejz, Prášil (71. Blaudet), P. Efthymiadis, Pollalis, Krmenčík (80. Synek) - Ujec (85. Kelesiadis). Trenéři: Kopecký a Kolev.

Varnsdorf: Kovář - Jakobovský, Zieris, Pimpara, Dobrovolný - Tvaroha - Martan (89. Stehlík), Breite, Schubert, Rudnickij (70. Mach) - Volf (84. Hikspoors). Trenér: Frťala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články