Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Žižkov může přijít kvůli nevyhovujícímu stadionu o licenci, Praha 3 nemá na opravy peníze

Viktorii Žižkov hrozí ztráta profesionální licence. Druholigový klub musí do konce května předložit Fotbalové asociaci plány na úpravy nevyhovujícího stadionu. Na konci ledna se stal novým majitelem Viktorie podnikatel Martin Louda a uhradil všechny dluhy klubu. Stadion v Seifertově ulici, který stále vlastní Praha 3, však nadále představuje velký problém. Podle mluvčí Michaely Luňáčkové ale městská část nemá finanční prostředky na potřebné opravy.

Fotbalový stadion Viktorie Žižkov
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Největšími nedostatky jsou podle Loudy nevyhovující stav jižní tribuny, absence velkoprostorové tabule a kamerového systému, monitoring, malá kapacita toalet, chybějící ošetřovna pro diváky i prostor pro rozcvičování hráčů nebo nedostatek parkovacích míst.

Louda je připraven okamžitě investovat do rekonstrukce, jejíž cenu odhadl na 50 milionů korun. "Této variantě musí ovšem předcházet dohoda o odprodeji stadionu. Tak obří investice nelze provádět do cizího majetku, to je snad každému jasné," uvedl.

Na začátku týdne Louda poslal radnici nabídku, kterou konzultuje pracovní skupina. "Celou situaci tedy intenzivně řešíme, v tuto chvíli ale skutečně nelze predikovat, jak to dopadne," řekla Luňáčková pro iDNES.cz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články