Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Žižkov je v dalších problémech, musí zaplatit 800 tisíc za nájem stadionu

Praha - Pouhý den po odečtu 3 bodů v tabulce FNL za neuhrazení splatných dluhů vůči Fotbalové asociaci ČR obdržela Viktoria Žižkov další nemilou zprávu. Pražský soud rozhodl o nutnosti zaplatit městské části 800 000 korun a úroky za nájem stadionu v Seifertově ulici. Praha 3, kde druholigový klub sídlí, požadovala úhradu činže od července 2014 do konce února 2015. Rozhodnutí soudu je pravomocné.

Fotbalový stadion Viktorie Žižkov
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Podle žaloby, kterou Praha 3 podala, používala Viktoria Žižkov stadion i po skončení nájemní smlouvy, aniž k tomu měla řádnou právní dokumentaci. Městská část chtěla za každý měsíc užívání 100 000 korun, stejnou částku, již s klubem sjednala ve smlouvě.

Klub podle soudu tvrdil, že 100 tisíc není obvyklým nájmem. Soud nicméně poukázal na skutečnost, že zástupci družstva s jeho výší souhlasili podpisem kontraktu. Senát upozornil i na znalecký posudek, podle něhož je nájem v podobných případech až dvojnásobný.

Viktoria také žádala, aby byly z celkové částky odečteny náklady, které vynaložila na údržbu stadionu. Například na údržbu střechy, opravu sedaček nebo na vytápění stadionu. Podle soudu ovšem klub nijak nedoložil, kolik opravy a údržba stály.

Městská část je vlastníkem stadionu, v uplynulých letech za něj postupně zaplatila 70 milionů korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články