Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Žižkov jako poslední začal přípravu, ze Sparty přišel Folprecht

Praha - Fotbalisté Žižkova jako poslední ligový tým zahájili přípravu na novou sezonu. Trenérovi ligového nováčka Martinu Pulpitovi se na prvním tréninku hlásily tři nové tváře - z Mostu přichází obránce Kevin Lafrance, z Hlučína záložník Daniel Bartl a ze Sparty na hostování další středopolař Zdeněk Folprecht, který už pod televizní věží dříve působil. V jednání jsou i další dva záložníci. Ze Sparty by mohli Žižkovští získat také Pavla Kadeřábka a přijít by mohl rovněž Bassirou Dembélé, který přestal nastupovat v konkurenční Slavii. Hráčem Viktorie se definitivně stal Petr Zapalač, jenž v pražském celku dosud hostoval z Ostravy.

Viktoria potřebuje posílit především útočné řady, protože ji opustil nejlepší týmový střelec z uplynulé sezony Srb Miroslav Markovič. Na Žižkově už nebude působit ani talentovaný stoper Jakub Brabec, jenž přestupuje zpět do mateřské Sparty. Záložník Jan Novotný je nyní na testech v Polsku. Zatím není jisté, zda na Žižkově i na podzim zůstane talentovaný brankář Tomáš Vaclík, jenž má za sebou mistrovství Evropy jednadvacítek v Dánsku.

Žižkov po návratu do první ligy čeká nezvykle krátká, pouze měsíční příprava. Vedení původně plánovalo, že její část stráví na soustředění v Blšanech, ale momentálně je ve hře i varianta, že tým odcestuje do jihočeské Hluboké nad Vltavou.  

Na žižkovském stadionu je v plném proudu rekonstrukce trávníku a instalace vyhřívání. Práce by měly skončit do 31. července, první dva duely nové sezony odehraje Viktoria na hřišti soupeřů.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava Viktorie Žižkov
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články