Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Žižkov doma poprvé zaváhal, Znojmo vede už o čtyři body

Praha - Znojemští fotbalisté vedou druhou ligu už o čtyři body. V 11. kole vyhráli svěřenci trenéra Leoše Kalvody 1:0 ve Varnsdorfu Sukupovou brankou z 85. minuty, zatímco ani jeden z jejich pražských pronásledovatelů zvítězit nedokázal. Žižkov poprvé v sezoně prohrál na domácím stadionu, když podlehl Zlínu 1:2. Pražané tak prohráli třetí zápas z posledních čtyř.

Žižkov - Zlín 1:2

Domácí Žižkov předváděl v prvním poločase aktivní hru s množstvím pohledných akcí a soupeře jasně převyšoval, jenže ze všech příležitostí proměnili pouze jedinou. V 36. minutě se prosadil Bartl. Po změně stran na trávník dorazilo úplně jiné zlínské mužstvo. Začalo držet míč a zlobit v útoku. Po hodině hry se zadáci Viktorie dopustili dvou chyb a Zlín utkání během tří minut bleskově otočil ve svůj prospěch. Otřesený Žižkov dohrával v křeči a ani šance v nastaveném čase už k vyrovnání nevyužil.

Varnsdorf - Znojmo 0:1

Varnsdorf, který dosud doma neprohrál, začal s chutí, k velkým šancím se však nedostal. V 76. minutě po chybě varnsdorfské obrany napřáhl Okleštěk, avšak jeho střela šla nad břevno. O chvíli později to na druhé straně zkusil Tvaroha a jen těsně minul branku. První gól mohl padnout v 83. minutě, jenže Vašíček místo střely ještě hledal přihrávkou spoluhráče. Vše si ale Znojemští vynahradili o dvě minuty později, kdy volný Sukup poslal s pomocí tyče míč do sítě, zatímco domácí zadáci marně signalizovali ofsajd.

Čáslav - Pardubice 0:1

Poslední Čáslav nevyhrála ani pod vedením nových trenérů Ivana Kopeckého a Ivana Koleva. Středočeský celek v utkání proti Pardubicím přišel už ve 12. minutě o vyloučeného brankáře Duchečka a záhy mu Dittrich vstřelil jediný gól zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Varnsdorf - Znojmo

Výsledky 11. kola druhé fotbalové ligy

Varnsdorf - Znojmo 0:1 (0:0)

Branka: 85. Sukup. Rozhodčí: Trávníček - Vysloužil, Machálek. ŽK: Cana - Sukup, Vašíček. Diváci: 820.

Čáslav - Pardubice 0:1 (0:1)

Branka: 24. Dittrich. Rozhodčí: Kalenda - Hájek, Marek. ŽK: Achemaistos, Prášil - Norek, Prorok, Javůrek, Dittrich, T. Dubský, Jeřábek. ČK: 12. Ducheček (Čáslav). Diváci: 365.

Žižkov - Zlín 1:2 (1:0)

Branky: 36. Bartl - 65. Malcharek, 68. Železník. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Mokrusch. ŽK: Šťastný, Čermák - Malcharek, Červenka. Diváci: 1 112.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články