Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bohemians s Pardubicemi vstoupily do Tipsport ligy bezbrankovou remízou. Plzeň má první výhru

Tradiční zimní fotbalový turnaj Tipsport liga pokračuje zápasy ve skupině B. První zápas v soutěži mají za sebou prvoligové týmy Bohemians 1905 a Pardubice. I přes množství šancí vstoupily oba celky do herní přípravy remízou 0:0. Mladá Boleslav porazila Táborsko 2:0 a připsala si první vítězství pod trenérem Davidem Holoubkem. Plzeň v prvním utkání zimní přípravy porazila doma druholigový Žižkov 2:0. Zlín překvapivě prohrál se Zlatými Moravci 0:1 a České Budějovice remizovaly s Jihlavou 2:2.

Přípravné utkání Bohemians 1905 – Pardubice
zdroj: Facebook Bohemians Praha 1905

V souboji skupiny B domácí Tipsport ligy mezi Bohemians a Pardubicemi měl největší šanci v 16. minutě útočník Pražanů Mužík, radost z branky mu ale zkazila tyč. Východočeši museli v první půli hned dvakrát nuceně střídat, ze hry odstoupili Halinský a Solil. "Klokané" zvládli zápas bez zranění.

"Pozitivní je hlavně to, že se nikdo nezranil. Tyhle zápasy jsou hlavně o tom, abychom se rozběhali, něco nacvičili. Do nějakých šancí jsme se dostali, škoda, že jsme je nedali. Je potřeba nenavázat na konec podzimu a konečně to protrhnout," řekl klubové televizi asistent trenéra Bohemians Ivan Hašek.

První Holoubkova výhra

Zlín ve skupině C stejného turnaje nečekaně podlehl poslednímu celku slovenské ligy Zlatým Moravcům 0:1. "Ševci" mohli na úvod přípravy prohrát i vyšším rozdílem, brankář Bachůrek ale v druhé půli chytil penaltu bývalému ostravskému záložníkovi Mondekovi.

"Výsledek 0:1 není dobrý. V prvním poločase jsme měli hru pod kontrolou, byli jsme lepším týmem. Trochu nám celý zápas dělal problémy míč, který moc nepružil. Střelba byla taková tupá, nelétalo to. V druhém poločase si to po změnách moc nesedlo. Spokojenost tak napůl," řekl zlínský trenér Bronislav Červenka.

Mladoboleslavští po úvodní remíze s Teplicemi v druhém duelu zimní přípravy poprvé zvítězili pod novým koučem Holoubkem. O výhře nad druholigovým Táborskem rozhodl dvěma brankami v úvodní desetiminutovce Pulkrab, jednu z nich dal z penalty. Nováček nejvyšší soutěže z Karviné v prvním ze dvou sobotních zápasů porazil jiný druholigový celek Líšeň 1:0.

Olomouc si udržela na Maltě šanci na triumf

Hradec poslal proti Olomouci v 36. minutě do vedení hlavičkou Hais, pátý tým nejvyšší soutěže ale hned po pauze srovnal zásluhou Fortelného. Votroci si i v druhém utkání turnaje čtyř mužstev Tipsport Malta Cupu připsali remízu. Sigma má na kontě po vítězství a nerozhodném výsledku a v závěrečném duelu s Austrií Vídeň se utká o celkové prvenství.

"Nevyšly nám závěrečné desetiminutovky obou poločasů, ale jinak byly zbývající části hry podle mě dobré. Byla to dobrá příprava, ale zase ne směrodatná pro ligové zápasy, do nich je ještě daleko," řekl trenér Sigmy Václav Jílek.

"Myslel jsem, že nás bude soupeř ve druhé půli přehrávat, protože nasadil novou jedenáctku. Ale kluci to zvládli, zejména kondičně. Škoda, že jsme nezvládli lépe koncovku, mohli jsme i vyhrát," uvedl královéhradecký trenér Václav Kotal.

Plzeň si poradila se Žižkovem, ale zranil se Sýkora

Západočechy poslal v souboji s Viktorií do vedení na konci první půle Matěj Vydra a pojistku přidal v polovině druhého dějství nejlepší týmový střelec sezony Pavel Šulc. Plzeňští v součtu s koncem podzimní části poosmé za sebou neprohráli a v posledních šesti zápasech zvítězili.

Trenér Západočechů Miroslav Koubek téměř prostřídal dvě jedenáctky, pouze mezi tyčemi odchytal celý zápas navrátilec Martin Jedlička. V dresu třetího týmu prvoligové tabulky se představily i všechny dosavadní zimní posily Lukáš Červ, Matěj Valenta, Cheick Souaré a Alex Tamm, který je ve Viktorii na zkoušce. Stínem zápasu bylo pro Plzeňské vynucené střídání Jana Sýkory kvůli zranění už během první půle.

"Všichni naskočili do zápasu a každý z nich odehrál poločas. Mají za sebou náročný týden, který byl velmi intenzivní a udělalo se spoustu práce. Jsou tu samozřejmě krátce, seznamují se s kabinou. Zatím je vše v pořádku, plní naše očekávání," citoval klubový web slovenského asistenta trenéra Viktorie Marka Bakoše.

Stínem zápasu bylo pro Plzeňské vynucené střídání Jana Sýkory kvůli zranění už během první půle. "Trochu to pokazila skutečnost, že musel v prvním poločase pro zranění kolena střídat Honza Sýkora. Zatím nemáme přesné informace. Teď jej čekají vyšetření a doufáme, že to snad nebude vážné," přál si bývalý útočník Viktorie.

Dynamo neurdželo dvoubrankové vedení

Poslední tým nejvyšší soutěže České Budějovice proti Jihlavě vedly 2:0, ale druholigový soupeř dokázal srovnat. "Musím říct, že jsme s Jirkou (Kladrubským) spokojeni, výkon byl dobrý. Vzhledem k počáteční fázi přípravy neberu zřetel na výsledek, myslím si, že jsme byli jednoznačně lepší," uvedl jeden z českobudějovických trenérů Jiří Lerch.

Liberec porazil druholigovou Legnicu hladce 3:0. Vysoké vítězství nad polským soupeřem si připsal i Jablonec, v Jelení Hoře, hrající až čtvrtou nejvyšší soutěž, triumfoval 6:1. Dvakrát skóroval Drchal.

"Je to o pohybu a ten jsme dnes měli úplně jiný než ve středu, kdy možná na kluky dolehla únava. Když je dobrý pohyb, hned pak naše hra vypadala jinak. Ale stejně jako jsem říkal po zápase ve Varnsdorfu, na výsledky teď nebereme příliš ohled," uvedl jablonecký trenér Radoslav Látal.

Nováček nejvyšší soutěže z Karviné odehrál dva zápasy proti soupeřům ze středu druhé ligy. Úvodní sestava Slezanů nejprve porazila brněnskou Líšeň 1:0 a druhá jedenáctka pak rozstřílela Opavu 4:0. Poprvé se trefila zimní posila Regáli.

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport liga:

Skupina B (Horní Počernice):

Bohemians Praha 1905 – FK Pardubice 0:0

Bohemians:
I. poločas: Valeš – M. Kadlec, Hůlka, Vondra – Dostál, Jindřišek, Hrubý, Kovařík – Mužík, Beran – Puškáč.
II. poločas: Valeš - A. Kadlec, Křapka, Hybš - Köstl, Jánoš, Hůlka (67. Farkaš), Shejbal - Mužík (67. Lehovec) - Kozák, Ristovski. Trenér: Veselý.

Pardubice:
I. poločas: Budinský - Lupač, Halinský (17. Kukučka), Surzyn, Icha - Solil (28. Darmovzal), Hlavatý, Kissiedou - Pikul, Huf, Mukwelle.
II. poločas: Kinský - Tischler, Kukučka, Donát, Helešic - Darmovzal, Míšek, Patrák - Daněk, Černý, Brdička. Trenér: Kováč.

FK Mladá Boleslav  Táborsko 2:0 (2:0)
Branky: 7. z pen. a 10. Pulkrab.

Sestava M. Boleslavi:
I. poločas: Mikulec – Kostka, Šimek, Karafiát, Fulnek – Poulolo, Mareček – Vaníček, Žitný, Solomon – Pulkrab.
II. poločas: Trmal – Kadlec, Šimek, Král, Suchomel – Poulolo, Mašek – Kodad, Ladra, Buryán – Vojta. Trenér: Holoubek.

Skupina C (Skalica):

FC Zlín - Zlaté Moravce-Vráble 0:1 (0:0)
Branka: 65. Kuchianidze.

Sestava Zlína:
I. poločas: Dostál - Polášek, Simerský, Didiba, Čelůstka - Vukadinovič, Bužek, Janetzký, Bartošák - Bobčík - Achvlediani.
II. poločas: Bachůrek - Cedidla, Kolář, Jura, Bartošák (66. Hamalčík) - Reiter, Kulíšek, Janetzký (66. Achvlediani), Švach, Fantiš - Ikugar. Trenér: Červenka.

Malta Cup:

Sigma Olomouc - FC Hradec Králové 1:1 (0:1)
Branky: 48. Fortelný - 36. Hais.

Olomouc:
I. poločas: Macík - Vraštil, Matys, Novák - Chvátal, Breite, Dele, Sláma - Vodháněl, Langer - L. Juliš.
II. poločas: Macík - Křišťál, Pokorný, Beneš, Elbel - Ventúra, Pospíšil - Fortelný, Zorvan, Emmanuel - Singhateh. Trenér: Jílek.

Hradec: Vízek - Klíma, Ševčík, Čech - Pudhorocký, Rada, Dancák, Krejčí (72. Boniš) - P. Juliš, Koubek - Hais (66. Hlaváč). Trenér: Kotal.

Přípravné fotbalové utkání:

Viktoria Plzeň  Viktoria Žižkov 2:0 (1:0)
Branky: 43. Vydra, 68. Šulc.

Sestava Plzně:
I. poločas: Jedlička – Paluska, Hranáč, Jemelka – Cadu, Kalvach, Červ, Sýkora (38. Šulc) – Vydra, Mosquera – Kliment.
II. poločas: Jedlička – Holík, Hejda, Dweh – Kopic, Traoré, Valenta, Souaré – Šulc, Bucha – Tamm. Trenér: Koubek.

Slovan Liberec – Legnica 3:0 (2:0)
Branky: 8. Kok, 28. Letenay, 87. Tupta.

Sestava Liberce:
I. poločas: Bačkovský - Mikula, Prebsl, Govaers – Penner, Varfolomejev, Višinský, Horský, Preisler – Letenay, Kok.
II. poločas: Hasalík – Lehoczki, Prebsl (69. Govaers), Purzitidis – Hudák, Žambůrek, Lexa, Tupta, Ghali – Kulenovič, Rabušic. Trenér: Kozel.

MFK Karviná - Líšeň 1:0 (1:0)
Branka: 45. Ezeh.

Sestava Karviné: Ciupa - Semeniv, Svozil, Kauan Carneiro, Ražnatovič - Boháč, Žák - Iván, Ezeh (62. Kačor), Papalelé (62. Franko) - Doležal (62. Vinicius). Trenér: Jarábek.

MFK Karviná - Opava 4:0 (2:0)
Branky: 5. Akinyemi, 41. Regáli, 55. vlastní Blecha, 55. Kačor.

Sestava Karviné: Lapeš - Traoré, Krčík, Bederka - Memič, Ayaosi, Moses (60. Kačor), Fleišman - Budínský - Regáli (60. Vinicius), Akinyemi (60. Franko). Trenér: Jarábek.

Dynamo České Budějovice – Jihlava 2:2 (0:0)
Branky: 57. Alli, 72. Skalák – 75. Tall z pen., 86. Vedral.

Sestava Č. Budějovic:
I. poločas: Šípoš - Nikl, Králik, Čoudek, Sladký - Čermák, Suchan - Šigut, Hellebrand, Alli - Tranziska.
II. poločas: Andrew - Osmančík, Broukal, Králik, Trummer - Hora, Hák, Zíka - Skalák, Prášek, Alli. Trenér: Lerch.

Jelení Hora - FK Jablonec 1:6 (0:3)
Branky: 50. Balicki - 40. a 80. Drchal, 13. Chramosta, 42. Krulich, 63. Náprstek, 85. Kratochvíl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články