Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Uruguay vysvobodil až Duarte a Jihoameričané si zahrají s Itálií o titul

Ve finále mistrovství světa fotbalistů do dvaceti let se představí Uruguay. Jihoameričané udolali v semifinále Izrael 1:0, když se o jedinou branku utkání postaral až po hodině hry z dorážky Anderson Duarte, jenž se trefil v každém duelu play-off. Uruguay ve vyřazovací fázi ještě neinkasovala. Jihoameričané letos přešli na začátku play-off přes Gambii a Spojené státy a v souboji o titul narazí na Itálii, která porazila Koreu 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih semifinále MS "20" Uruguay – Izrael

Duarte prokázal čich na góly, když si tvrdě došel pro odražený míč od tyče, kterou nastřelil jeho spoluhráč Alan Romero Matturro z dálky přízemní ranou. Přitom Izraelci byli v předbrankovém prostoru v přesile, ale neprojevili potřebný důraz. Izraelci mohli srovnat, ale Omeru Seniorovi v samostatném úniku v závěru nevyšla klička tváří v tvář brankáři.

Na gól se dlouho čekalo také proto, že právě Duarte v prvním poločase selhal v největší příležitosti zápasu. Rodrigo Chagas ho vybídl při brejku dvou na jednoho, ale uruguayský kanonýr v koncovce selhal. Ještě před přestávkou měl druhou šanci, ale z otočky izraelskou branku minul. Duarte mohl skóre otevřít i v 51. minutě, ale křížnou střelu vyslal jen do tyče.

Uruguayi to nakonec nemuselo vadit a může se radovat potřetí v historii (1997, 2013) z postupu do finále dvacítek.

Mistrovství světa fotbalistů do 20 let v La Plata (Argentina) – semifinále:

Uruguay – Izrael 1:0 (0:0)

Branka: 61. Duarte.

Itálie - Korea 2:1 (1:1)

Branky: 14. Casadei, 86. Pafundi - 23. I Sung-un z pen.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články