Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Lvíčata neprolomila skotskou tvrz a v kvalifikaci podruhé za sebou remizovala

Po čtvrteční dělbě bodů s Řeckem (1:1) zapsala reprezentace do 21 let v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy další nerozhodný výsledek před vlastními příznivci. Tentokrát 0:0 se Skotskem v Uherském Hradišti. Ostrované proto získali osmý bod a poskočili do čela tabulky, třetí Češi ztrácejí i nadále tři body, ale odehráli o utkání méně. 

Adam Hložek v dresu české reprezentace do 21 let v utkání proti Skotsku
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

V prvním poločase měli svěřenci Karla Krejčího navrch, ale prosadit se nedokázali. Do největší šance se dostali v 16. minutě - Antonín Vaníček přehodil vybíhajícího gólmana Robbyho McCrorieho, ale své dvojče zachránil od inkasování skotský kapitán Ross McCrorie, který střelu Ondřeje Šašinky zablokoval na brankové čáře.

Vzápětí měli domácí fotbalisté další zajímavou šanci a také tentokrát u toho byl Vaníček. Záložník Bohemians 1905 se dostal k dorážce vlastního střeleckého pokusu a posunul míč na Hložka, jehož hlavička minula prostor mezi tyčemi. Skotsko hrozilo především ze standardních situací a po jedné z nich hlavičkoval Billy Gilmour nad břevno.

"Soupeř nám pokryl Šašinku a máme s tím problém. Když se k němu nepřidají ostatní, tak moc zápasů nevyhrajeme. S produktivitou se totiž pereme, musí se na ní podílet víc hráčů," konstatoval trenér Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Česko U21 - Skotsko U21

Ve druhém poločase byli nebezpečnější hosté, ale Fraser Hornby ani v jedné šanci neuspěl. Nejprve ve skluzu u vzdálenější tyče jen těsně nedosáhl na střelu Patricka Readinga a krátce po hodině hry se mu ve skvělé pozici zasekl míč pod nohou. Chvíli nato vyrazil jeho hlavičku tygřím skokem brankář Martin Jedlička.

Lvíčata nakonec udržela druhé čisté konto v kvalifikaci a navázala na remízu 1:1 s Řeckem z minulého týdne v Karviné. "Jsou to ztráty, ale vypadá to, že skupina bude vyrovnaná, a stále si stojím za tím, že je v našich silách vyhrát venku a dál bojovat o postup na Euro," uvedl Krejčí.

Jedinou dosavadní výhru si reprezentace připsala v září v Českých Budějovicích proti Litvě (2:0). Další utkání ji čekají v listopadu doma proti San Marinu a v Chorvatsku. "Pokud bych měl shrnout první tři zápasy kvalifikace, tak jsme sice neprohráli, ale představovali jsme si větší bodový zisk," dodal Krejčí.

Utkání kvalifikace ME 2021 fotbalistů do 21 let v Uherském Hradišti:

4. skupina: Česko - Skotsko 0:0
Rozhodčí: Durieux - Da Costa, Santos (všichni Luc.). ŽK: Plechatý, Šašinka - Johnston, Magennis, Campbell. Diváci: 5187.

Česko: Jedlička - Holík, Chaluš, Plechatý, Granečný - Vaníček (63. Bucha), Janošek, Sadílek, Hložek - Matoušek (70. Havelka), Šašinka. Trenér: Krejčí.

Skotsko: Roby McCrorie - Ross McCrorie, Porteous, Johnston, Harvie - Gilmour, Middleton (63. Maguire), Campbell - Magennis, Hornby, Reading. Trenér: Gemmill.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články