Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lvíčata remizovala v generálce před ME s Nizozemskem, o vítězství je připravil "ofsajd"

V posledním přípravném utkání před mistrovstvím Evropy remizovala reprezentace do 21 let s Nizozemskem 1:1. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka ve španělské Murcii prohrávali po brance Milliona Manhoefa, ale v 77. minutě vyrovnal střídající Václav Sejk. Opomenout nelze ani neproměněnou penaltu Adama Karabce v první půli a gól Matěje Koubka na 2:1, který rozhodčí kvůli domnělému ofsajdu neuznal.

"Podali jsme velmi dobrý výkon. Všichni hráli s velkým nasazením. Jsem rád, že mužstvo, které nastoupilo v základu, ukázalo svou technickou kvalitu. Ale hlavně v závěru jsme měli několik příležitostí, abychom vyrovnané utkání zlomili v náš prospěch," řekl Suchopárek.

Jak už bylo zmíněno, národní tým mohl v 15. minutě poslat do vedení aktivní Karabec, ale z pokutového kopu nepřekonal Schendelaara, který jeho střelu vyrazil nohou nad břevno. O dvě minuty později Manhoef naopak otevřel skóre přesnou ranou k levé tyči po nepřehledném závaru v pokutovém území.

Po půlhodině nepřidal druhý nizozemský gól Dallinga, kterého tváří v tvář skvěle vychytal Jaroš. Jeho protějšek Schendelaar v závěru první půle nadvakrát zlikvidoval Pechovu ránu.

Na spolehlivě chytajícím Jarošovi v 61. minutě ztroskotal i Salah-Eddin po samostatném úniku. "Soupeř měl daleko větší šance. Víťa podal výborný výkon, mužstvo podržel v důležitých momentech," ocenil Suchopárek brankáře Stockportu ze čtvrté anglické ligy.

Češi srovnali díky souhře střídajících jabloneckých fotbalistů. Šulc v šestnáctce oslovil Sejka, který si zasekl míč před Burgerem a technickou střelou na zadní tyč rozvlnil síť. "Moje role byla dát gól, takže jsem ji splnil. Před zápasem jsem klukům z legrace říkal, že tam někoho seknu a obalím to na zadní," hodnotil Sejk s úsměvem.

"Lvíčata" pak Nizozemce zatlačila a sahala po cenném obratu. Karabce však rozesmutnil Schendelaar, Koubkův gól neplatil kvůli "ofsajdu" a Šulcův pokus v poslední vteřině zneutralizoval pozorný brankář soupeře.

"Je potřeba na tom zapracovat do dalších utkání. Musíme lépe kombinovat nebo si dobře připravit střelecké pozice a zakončit tak, abychom skórovali. Faktem je, že jsme z posledních pěti zápasů dali jen dvě branky," upozornil Suchopárek.

Na evropském šampionátu, které bude na přelomu června a července hostit Rumunsko s Gruzií, se čeští mladíci utkají v základní skupině s Anglií, obhájcem titulu Německem a Izraelem. "Od zápasů s Belgií a Nizozemskem se můžeme odrazit před Eurem, protože tam nás určitě nečeká nic jednoduššího. Jde o super výsledky," dodal Sejk.

Česko – Nizozemsko 1:1 (0:1)

Branky: 77. Sejk - 17. Manhoef. Rozhodčí: Valera (Šp.).

Česko: Jaroš - Pech, Kolář, Pojezný, Cedidla (61. Ryneš) - Červ, Pudhorocký (46. Beran) - Daněk (71. Šulc), Ševčík (71. Sejk), Karabec - Kušej (46. Koubek). Trenér: Suchopárek.

Nizozemsko: Schendelaar - Sambo, Van Hecke, Bakker, Salah-Eddin - Proper, Burger, Van Kaam (64. Tavsan) - Manhoef, Zirkzee, Dallinga (53. Van Hooijdonk). Trenér: Van de Looi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články