Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Získá Lewandowski zpětně Zlatý míč? Určitě bych se neurazil, řekl rezolutně

Naděje umírá poslední. Tohoto rčení se drží Robert Lewandowski, který má informace, že by mohl dostat zpětně po čtyřech letech Zlatý míč. Za rok 2020 se prestižní ocenění neudělovalo kvůli pandemii koronaviru. Polský útočník ve službách FC Barcelona je spojován i s výsledky o rok později. Evropská média totiž spekulují, že tehdy mohla být anketa zmanipulována ve prospěch Lionela Messiho.

Robert Lewandowski z Barcelony se raduje z gólu
zdroj: REUTERS

Lewandowski o sobě dal znovu vědět v pondělí, kdy hattrickem sestřelil Valencii. Zlepšil se tím na 16 branek v ligové sezoně a v tabulce střelců ztrácí už jen tři góly na vedoucího Arťoma Dovbyka z Girony. Barcelona si navíc díky vítězství 4:2 udržela teoretickou naději na zisk titulu. Na druhém místě však ztrácí pět kol před koncem na Real Madrid 11 bodů.

Polský reprezentant shodou okolností nedlouho před zápasem poskytl rozhovor pro deník Bild. Tématem byla léta 2020 a 2021, kdy byl velkým favoritem na zisk Zlatého míče. Ani jednou však zatím prestižní trofej nezískal. "Byly to nejlepší roky v mé kariéře. Jeden přítel mi nedávno poslal statistiky, podle nichž jsem tehdy vstřelil 100 gólů v 85 zápasech," uvedl pětatřicetiletý rodák z Varšavy pro německý list.

V roce 2020 byl s Bayernem mistrem Bundesligy, vyhrál Ligu mistrů i Německý pohár. Časopis France Football se ale kvůli pandemii koronaviru rozhodl Zlatý míč neudělit. O rok později ho získal Messi, v té době hráč Paris Saint-Germain. Jeho vítězství se teď ovšem přezkoumává kvůli podezření na manipulaci a kupování hlasů. Francouzský deník Le Monde přišel s informací, že tehdejší šéfredaktor France Footballu přijal úplatek od PSG, aby ovlivnil hlasování ve prospěch jejich hráče.

"Moc rád bych jednoho dne získal Zlatý míč. Nejsem rozzlobený ani smutný, že mi tato trofej chybí, ale mám pocit, že v některém z těch let jsem byl na řadě. Ocenění za rok 2021 patří Lionelu Messimu, ale slyšel jsem, že se mluví o zpětném udělení za rok 2020. Byl pro mě výjimečný, byl jsem na nejvyšší úrovni, vyhrál jsem všechno. Pokud bych dostal Zlatý míč i o čtyři roky později, určitě bych se neurazil. Byla by to pro mě velká čest a ocenění bych přijal," řekl Lewandowski Bildu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články