Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zimní Tipsport ligu si Slováci nezahrají. Vrací se Slavia

Praha - Šestnáctého ročníku zimní fotbalové Tipsport ligy se v lednu nezúčastní zahraniční zástupci. Naopak se vrací fotbalisté Slavie. Dvacet celků bude rozděleno do čtyř pětičlenných skupin v pražském Edenu, Berouně, Brně a premiérově v Karviné. Vítězové skupin postoupí do semifinále, které společně s finále proběhne 26. a 27. ledna v Berouně.

"Jednali jsme intenzivně s Ružomberokem, Čadcou, Trnavou a Žilinou. Jednání trvala řádově do dvou týdnů a oni se vždy na konci rozhodli, že nepřijedou. Vzhledem k poloze jsme tentokrát neoslovovali německé kluby," řekl ředitel turnaje Lukáš Tuček.

V turnaji se představí dvanáct prvoligových celků, šest týmů z druhé ligy a Frýdek-Místek s Orlovou z MSFL. Vítězství obhajuje Jihlava. Z dějišť turnaje z minulého ročníku zůstaly pouze Beroun a Brno.

Chybět budou čtyři kluby z první ligy včetně Sparty Praha a loňského účastníka Viktorie Plzeň. "Sparta mi řekla, že má naplánovanou zimní přípravu v zahraničí a nemohla by garantovat, že to sehraje. Plzeň mi odpověděla, že se jim turnaj v letošním roce nehodí do přípravy," uvedl Tuček. Do hry se naopak vrací Slavia.

Novinkou je i to, že týmy, které skončí ve skupinách na nepostupových pozicích, se v posledním duelu utkají o konečné pořadí. Během finálového víkendu si proti sobě zahrají stejně postavené celky z českých a moravských skupin. Každý účastník turnaje tak má zajištěno minimálně pět lednových duelů.

Pořadatele zatím nezveřejnili program turnaje, jehož skupinová část proběhne od 5. do 23. ledna. Pro vítěze Tipsport ligy je připravená odměna 250 tisíc korun, stejnou částku si pak rozdělí finalista a poražení semifinalisté. V jednání je ještě eventuální utkání o třetí místo a televizní přenosy.

Složení skupin zimní Tipsport ligy:Skupina A (Praha-Eden): Slavia Praha, Teplice, Liberec, Jablonec, Bohemians 1905.Skupina B (Beroun): České Budějovice, Hradec Králové, Dukla Praha, Žižkov, Táborsko. Skupina C (Brno): Brno, Zlín, Jihlava, Znojmo, Slovácko.Skupina D (Karviná): Karviná, Ostrava, Olomouc, Frýdek-Místek, Orlová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články