Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Zidane po vítězné premiéře v LM: Rozhodujícím faktorem byl Ronaldo

Řím – Před utkáním odešel naštvaně z tiskové konference. V duelu samotném však Cristiano Ronaldo zářil a jednou brankou pomohl k výhře Realu v úvodním osmifinále Ligy mistrů nad AS Řím 2:0. Hvězdného Portugalce po utkání chválil i kouč madridských Zinédine Zidane. Podle něj to byl právě Ronaldo, kdo se stal klíčovým faktorem vítězství španělského celku.

Trenér Realu Madrid Zinédine Zidane slaví gól se svými svěřenci Cristianem Ronaldem a Sergio Ramosem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Hvězdný útočník Ronaldo v 57. minutě otevřel skóre a na hřišti soupeře se prosadil ve všech soutěžích poprvé od 29. listopadu. Pro portugalského rekordmana to byl už 89. zásah v Lize mistrů.

"Jsem šťastný za jeho gól, protože od něj každý vždycky očekává branky. No a podívejte se, co se stalo," řekl Zidane, pro něhož byl duel s AS Řím premiérou na lavičce Realu v Lize mistrů. "Pro mě je vždycky důležitý tým, ale tentokrát, jako už mnohokrát předtím, byl rozhodujícím faktorem Cristiano Ronaldo," doplnil třiačtyřicetiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AS Řím - Real Madrid

Favorizovaný Real v úvodním poločase ani jednou nevystřelil na branku, ale ve druhé pětačtyřicetiminutovce zabral a po Ronaldovi se v závěru trefil i náhradník Jesé. "Byl to hodně těžký venkovní zápas. První půle pro nás byla složitá a hodně jsme se zlepšili po změně stran," upozornil Zidane. "Ve fotbale není nikdy nic rozhodnuté. Jsme šťastní za výsledek, protože vyhrát 2:0 v Římě není snadné. Ale ještě nás čeká odveta," dodal francouzský mistr světa a Evropy.

Spalleti: Hráli jsme dobře, neměli jsme štěstí

Trenér AS Řím Luciano Spalletti byl přes porážku spokojený. "Řekl jsem svým fotbalistům, že hráli dobře a neměli štěstí. Před druhým gólem jsme měli šance, které jsme neproměnili. Čeká nás ještě hodně práce, ale jdeme správným směrem," prohlásil Spalletti, jehož svěřence ocenili i diváci na Olympijském stadionu potleskem.

Domácí hráči ale byli hodně zklamaní. "Podali jsme dobrý výkon a nezasloužili si prohrát 0:2. Fanoušci nám aplaudovali, protože viděli výborný Řím, který ze všech sil bojoval až do 94. minuty," uvedl obránce Alessandro Florenzi.

Nelíbilo se mu, že v závěru český rozhodčí Pavel Královec po jeho souboji s Danim Carvajalem neodpískal ve prospěch AS pokutový kop. "V takových zápasech potřebujete štěstí a trochu zdravého rozumu. Štěstí jsme potřebovali při tečované střele Ronalda a zdravý rozum při penaltě," dodal Florenzi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články