Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zidane je po vyřazení z poháru odhodlaný. Lékem je výhra v lize a Lize mistrů, vyhlásil

Madrid – Nehledal desítky výmluv na to, že Real Madrid nečekaně skončil ve Španělském poháru se Celtou Vigo. Trenér Bílého baletu Zinédine Zidane chce neúspěch nechat za sebou a vyhlížet další úspěchy. Ideální náplastí na opětovný brzký konec v soutěži by podle něj byl triumf jak v lize, tak i v Lize mistrů.

Trenér Realu Madrid Zinédine Zidane
zdroj: REUTERS autor: Miguel Vidal

"Postup jsme měli na dosah. V první půlhodině jsme dominovali, ale všechno změnil Danilův vlastní gól," řekl Zidane. "Ale nemá cenu se ohlížet, musíme se dívat dopředu. A když budeme hrát se stejným charakterem a nasazením, tak budeme silnější," dodal.

Celta se dostala do vedení díky teči Danila, ale Ronaldo ranou z přímého kopu vyrovnal. Pět minut před koncem vrátil domácím vedení Wass a Real stihl v nastavení pouze vyrovnat. "Možná kdybychom měli víc času... Není na to jiný lék, než zkusit získat titul a Ligu mistrů," přidal francouzský kouč.

Real sice nedávnou sérií 40 zápasů stanovil nový španělský rekord v neporazitelnosti, teď to ale vypadá, jako by ztrácel dech. Z posledních pěti zápasů vyhrál jediný. V poháru navíc prodloužil neúspěšnou sérii, když loni byl kvůli neoprávněnému startu hráče ze soutěže vyloučen a předloni skončil v osmifinále.

"Měli jsme na postup dva zápasy, ale nedokázali jsme to. Nejvíc mě však mrzí, že jsme vypadli po tak dobrém výkonu, protože hráči si to nezasloužili. Snažím se najít příčinu porážky, ale nikomu není co vytknout," přidal Zidane, jehož tým vede španělskou ligu o bod před Barcelonou a Sevillou se zápasem k dobru. V osmifinále Ligy mistrů se Real utká s Neapolí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články