Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Ženská fotbalová liga má poprvé generálního partnera, stala se jím Fortuna

Ženská fotbalová liga vstoupí o víkendu do nového ročníku poprvé s generálním partnerem, kterým se stala sázková společnost Fortuna. Její název soutěž i ponese. Oznámila to Fotbalová asociace ČR bez finančních náležitostí smlouvy. Fortuna byla uplynulých šest sezon titulárním partnerem první a druhé ligy mužů, než ji od aktuálního ročníku vystřídala konkurenční Chance. Přímý přenos utkání Pardubice – Sparta Praha sledujte v neděli od 16:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Utkání Slavia – Slovácko
zdroj: twitter.com/SlaviaZeny

"Ženský fotbal je jednou z priorit FAČR. S Fortunou dlouhodobě spolupracujeme i v dalších oblastech a jsem přesvědčený, že pro ženský fotbal jde o významný milník," řekl předseda asociace Petr Fousek.

"Možnost získat titulární partnerství ženské ligy umožňovala Fortuně za jasně daných podmínek dosavadní smlouva s FAČR, tudíž nebylo možné vypsat tendr," dodal.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
O víkendu startuje první liga fotbalistek, Slavii posílila i Votíková

Fortuna je také partnerem ženské reprezentace. "Ženský fotbal je globálně vnímaný jako komerčně nejrychleji rostoucí sportovní odvětví. Jsem přesvědčená, že to společně s Fortunou potvrdíme i v českém prostředí," uvedla vedoucí úseku ženského fotbalu FAČR Miroslava Fousková.

Ženskou ligu vyhrála letos potřetí za sebou pražská Slavie. V sobotu zahájí nový ročník zápasem proti Plzni.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články