Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zenit se výhrou nad Stuttgartem přiblížil osmifinále Poháru UEFA

Praha - Obhájci prvenství v Poháru UEFA fotbalisté Zenitu Petrohrad se přiblížili postupu do osmifinále, když v úvodním duelu 3. kola doma porazili 2:1 Stuttgart. Přispěl k tomu i Radek Šírl, který odehrál celé utkání, naopak za německý celek nenastoupil Jan Šimák.

Zenit těžil především z rychlého vedení, protože už po 97 sekundách hry z dorážky otevřel skóre Maďar Szabolcs Huszti. Soupeř se sice brzy oklepal z inkasované branky a šestistupňového mrazu se sněžením a v 15. minutě vyrovnal kanonýr Mario Gomez svou šestou trefou v tomto ročníku Poháru UEFA, ale na poločasovou přestávku šel s náskokem Zenit. Ve třetí minutě nastavení zamířil přesně Anatolij Timoščuk a zajistil domácím vítězství, jelikož po změně stran už nikdo neměl přesnou mušku. 

Vágner Love se trefil už devětkrát

Již devátý gól v této sezoně Poháru UEFA dal brazilský útočník Vágner Love a upevnil si postavení v čele tabulky střelců. Navíc zařídil CSKA Moskva cennou remízu 1:1 na hřišti Aston Villy. Domácí vyrovnali po hodině hry po chybě hostujícího brankáře, který nechytil slabou střelu Johna Carewa do středu branky. 

Za CSKA nenastoupil ani jeden z Čechů. Luboš Kalouda se nevešel ani na lavičku a Tomáš Necid nemohl hrát, jelikož v Poháru UEFA nastoupil již za pražskou Slavii.

St. Etienne si poradil s Olympiakosem Pireus

Velmi blízko k postupu má St. Etienne. Francouzský klub vyhrál 3:1 na hřišti Olympiakosu Pireus a především třetí branka v posledních sekundách zápasu zásluhou Bafetimbiho Gomise byla hodně důležitá. Pokud by totiž chtěl řecký celek myslet na postup, musí v odvetě nastřílet ve Francii minimálně tři góly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články