Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zeman vydělá v AS Řím milion eur ročně

Řím - Návrat českého fotbalového trenéra Zdeňka Zemana po 13 letech do AS Řím je už téměř hotovou věcí. Prezident Pescary, kterou pětašedesátiletý pražský rodák dovedl před dvěma týdny do Serie A, se setrváním uznávaného kouče už nepočítá. "Zeman půjde do Říma," řekl prezident klubu Daniele Sebastiani. "Jeho volba byla nezvratitelná, protože návrat do metropole je pro něj příliš lákavý." Zeman v Římě podepíše roční smlouvu se základním platem milion eur (přibližně 26 milionů korun).

"Brzy už doladíme dohodu s novým koučem a od toho momentu začneme budovat tým, který našim fanouškům přinese hodně uspokojení. Rádi bychom spustili projekt působivého a zábavného mužstva," uvedl Fenucci.

Američtí vlastníci AS Řím se kromě Zemana zajímali i o služby Andrého Villase-Boase, který trénoval Chelsea či Vincenza Montelly (Catania). Český trernér si vydělá milion eur za sezonu. Pokud by jeho svěřenci postoupili do Ligy mistrů, dostane další milion navrch, v případě kvalifikace do Evropské ligy se bude muset spokojit s půl milionem eur.

Zeman už v Římě trénoval v letech 1997-99 a uvedl do velkého fotbalu pozdější velkou osobnost klubu Franceska Tottiho. Synovec bývalého trenéra Juventusu Čestmíra Vycpálka proslul svým nesmiřitelným postojem k dopingu, ale také atraktivním stylem fotbalu, který prosazoval ve všech svých angažmá.

Pescara v této sezoně pod jeho vedením na cestě za postupem vstřelila ve 42 zápasech 90 gólů, což je o 27 víc než druhé nejlépe střílející mužstvo. Kromě AS Řím vedl Zeman i druhý tým z metropole Lazio, trénoval také Neapol, Foggiu, Salernitanu, Lecce, Fenerbahce Istanbul a Crvenou Zvezdu Bělehrad.

Zdroj
ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články