Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Zeman se s Cagliari dočkal první výhry, Juventus i Řím zůstávají stoprocentní

Ponferrada (Španělsko) – Po čtyřech zápasech, v nichž jednou remizovali a třikrát prohráli, se fotbalisté Cagliari vedení Zdeňkem Zemanem dočkali v italské lize první výhry. Sardinský tým nečekaně porazil Inter Milán 4:1. Dalším favoritům se již dařilo. Juventus a AS vyhrály i pátý zápas v sezoně. Turínští si odvezli po výhře 3:0 všechny body z Bergama, Římané zase doma zdolali Veronu 2:0.

Zdeněk Zeman na lavičce Cagliari
zdroj: ISIFA/EPA autor: Elisabetta Baracchi

Úřadující mistr Juventus Turín se do vedení dostal v 35. minutě zásluhou argentinského útočníka Carlose Téveze, jemuž v pokutovém území přihrál Lichtsteiner. Bergamo sice dostalo v 59. minutě příležitost vyrovnat, když sudí Orsato nařídil penaltu za faul Chielliniho, Denisův pokus ale gólman hostů Buffon zneškodnil.

Z následného protiútoku navíc zvýšil na 2:0 střelou zpoza vápna znovu Tévez, který se čtvrtou trefou v sezoně dostal do čela tabulky střelců Serie A. Na konečných 3:0 upravil svou první brankou v dresu Juventusu střídající Álvaro Morata, jenž do italské ligy přišel z Realu Madrid.

Ač měli Římané od začátku více ze hry, z gólu se radovali až v 75. minutě. Naingollan přihrál Florenzimu a ten otevřel skóre přízemní střelou k pravé tyči. O jedenáct minut později na konečných 2:0 upravil Destro, který vyslal střelu téměř z poloviny hřiště a zaskočil brankáře Golliniho.

Radost fotbalistů AS Řím
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Jc

Neapol po třech zápasech bez výhry konečně naplno bodovala

O vítězství Neapole rozhodl ve 28. minutě se třemi brankami nejlepší střelec týmu José Callejón, který snadno poslal do branky centr Gonzala Higuaína. Stejně jako ve středu při remíze 3:3 s Palermem mohla Neapol o triumf přijít, Federico Peluso však těsně před koncem mířil jen do břevna.

Cagliari se dočkalo prvního vítězství pod vedením kouče Zdeňka Zemana. O triumf sardinského týmu v Miláně se zasloužil především švédský středopolař Albin Ekdal, který stačil nastřílet hattrick během prvního poločasu. Inter doma stihl rychle vyrovnat, když na trefu Marca Saua z desáté minuty zareagoval osm minut nato Pablo Osvaldo.

Pak se ale milánskému týmu vykartoval během dvou minut záložník Juto Nagatomo a krátce nato začal pálit Ekdal. Pětadvacetiletý Švéd nejprve uspěl dorážkou zblízka, poté uklidil do sítě přihrávku Víctora Ibarba a potřetí slavil, když se prosadil ve skrumáži po rohovém kopu. Opařený Inter navíc před přestávkou přečkal i pokutový kop, který neproměnil Andrea Cossu.

Naplno nebodoval ani městský rival Interu AC Milán, který remizoval 1:1 s Cesenou. Po úterním nerozhodném výsledku s Empoli tak hráči AC ztratili podruhé za sebou body s nováčkem. Na výhru čekají svěřenci trenéra Filippa Inzaghiho už tři zápasy. Naopak fotbalisté Udine zlomili dvěma góly ve druhém poločase nerozhodný zápas s Parmou a po výhře 4:2 uhájili třetí místo v tabulce italské ligy.

Palermo stále čeká na první výhru a po předchozích remízách s Interem Milán a Neapolí k ní tentokrát mělo daleko. Sicilský nováček Serie A na domácím hřišti prohrál 0:4 s Laziem. K druhé výhře Římanů v sezoně přispěl hattrickem srbský útočník Filip Djordjevič, letní posila z Nantes.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:

AS Řím - Hellas Verona 2:0 (75. Florenzi, 86. Destro), Bergamo - Juventus Turín 0:3 (35. a 59. Tévez, 83. Morata), Sassuolo - Neapol 0:1 (28. Callejón), Cesena - AC Milán 1:1 (10. Succi - 19. Rami), Chievo - Empoli 1:1 (50. Meggiorini - 59. Pucciarelli), FC Turín - Fiorentina 1:1 (62. Quagliarella - 78. Babacar), Inter Milán - Cagliari 1:4 (18. Osvaldo - 29., 34. a 44. Ekdal, 10. Sau), Udine - Parma 4:2 (28. a 45. Di Natale, 58. Heurtaux, 84. Théreau - 22. Mauri, 45.+4 Cassano z pen.), Palermo - Lazio Řím 0:4 (45., 75. a 83. Djordjevič, 90.+2 Parolo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články