Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zeman o nabídce Plzně: Neřekl jsem ne

Řím (Itálie)/Praha – Šance, že Zdeněk Zeman převezme Plzeň po Pavlu Vrbovi, stále žije. Šestašedesátiletý trenér prozradil, že nabídku plzeňského vedení převzít západočeský tým neodmítl.

Trenér AS Řím Zdeněk Zeman
zdroj: Isifa/EPA

"Já jsem neřekl ne," prohlásil Zeman. Vyvrátil tak informaci, že u něj Plzeň s nabídkou trénovat tým po Vrbovi nepochodila. Podle ní se vedení Viktorie se Zemanem sešlo na počátku týdne a nedohodlo se s ním na finančních ani na dalších pracovních podmínkách.

Problémem prý mělo být, že se podmínky pro trenérskou práci v Itálii liší od těch v Čechách. Například mělo Zemanovi údajně vadit, že by musel v zimních měsících s Plzní trénovat na umělé trávě. To však zkušený kouč odmítl. "Já na umělé trávě naopak trénuji rád," uvedl Zeman.

Šestašedesátiletý kouč dlouhá léta žije v Itálii a trénoval například tamní celky Parmu, Lazio Řím, Neapol, Lecce, Brescii a naposledy AS Řím, kde sice skončil v únoru, ale stále mu tam běží kontrakt. Předtím v sezoně 2011/12 dotáhl Pescaru do první italské ligy. V Česku zatím nikdy netrénoval.

Zeman je jedním z adeptům na místo plzeňského trenéra po Vrbovi, který v prosinci ve Viktorii skončí a převezme národní tým. Dalším uvažovaným kandidátem je Dušan Uhrin mladší, jenž v současnosti vede Dinamo Tbilisi. Plzeň se už sešla s Lubošem Kozlem, ten ale nabídku odmítl a zůstává v Dukle Praha.

Je nám líto, video expirovalo.
Zeman nebo Uhrin ml. Plzeň má dva hlavní kandidáty na trenérský post
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články